Василь Лазутко: «У таких жінок слід повчитися деяким чоловікам»

Василь Лазутко: «У таких жінок слід повчитися деяким чоловікам»

05.03.13 13:57 0 1443
Вродлива жінка, турботлива мама та кохана дружина. З першого погляду навіть і не скажеш, що це суворий капітан міліції, до того ж один з найкращих дільничних інспекторів Дубенського міськвідділу. Робота на дільниці Наталії Аборіної налагоджена як годинник — про це свідчать як схвальні відгуки самих дубенчан, так і значні досягнення у розкритті злочинів.

Наталія народилась у сім’ї військовослужбовця. Можливо, такі риси характеру, як дисциплінованість, зібраність, організованість, що притаманні людям у формі, частково стали причиною вступу у 2000 році до Львівського університету внутрішніх справ. Через чотири роки лейтенанта міліції направили на роботу у Виноградівський РВ УМВС України в Закарпатській області — на посаду старшого інспектора кадрового забезпечення.

Згодом вийшла заміж, обравши для себе чоловіка, як і батько, військового. А трохи більше як через рік народила донечку. Коли коханого направили на роботу у Дубно, Наталія, не вагаючись, поїхала за ним. Службову діяльність жінка продовжила у Дубенському міськвідділі на посаді дізнавача. А у серпні 2011 року призначена на посаду дільничного інспектора. Цю роботу правоохоронець вважає своїм покликанням:

— На моїй території обслуговування мешкає понад шість тисяч людей. Більшість з них я знаю особисто. Перш за все намагаюся знайти з усіма спільну мову, тому й робота мені приносить лише задоволення.

З теплом відгукуються про дільничного інспектора дубенчанка Любов Володимирівна:

— Наталія Василівна — дуже хороша людина. Коли у моїй родині почалися проблеми з сином, вона мені дуже допомогла, — ділиться жінка. — Таких людей я рідко зустрічала у своєму житті. Дякую їй, адже коли до неї не звернешся — завжди вислухає, порадить, піде назустріч.

Частим гостем є капітан міліції у Дубенському будинку-інтернаті, де мешкають люди з особливими потребами та особи похилого віку. Тут про міліціонера говорять лише з посмішкою на обличчі.

— Хоч у нас і бувають певні негаразди, проте завжди наш дільничний знає, як знайти правильні слова, — зазначає мешканець закладу В’ячеслав Бабічев. — Коли жінка-міліціонер говорить з тобою, то й відношення інше. Наталія Василівна ніколи не пройде повз, завжди запитає як справи, скаже добре слово. А для нас така увага дуже важлива.

Значними є і професійні досягнення Наталії Аборіної. Ось, наприклад, нещодавно завдяки правильно спланованим профілактичним діям дільничного інспектора вдалося розкрити крадіжку із магазину. Начальник УМВС України в Рівненській області Василь Лазутко нагородив капітана міліції Подякою УМВС за встановлення особи зловмисника за «гарячими» слідами. Адже завдяки вмілим діям правоохоронця порушник Закону не лише є фігурантом кримінального провадження, а й усю заподіяну шкоду компенсували власнику.

— У таких жінок слід повчитися деяким чоловікам, — зазначив головний міліціонер Рівненщини під час вручення нагороди.

А сама ж Наталія скромно говорить, що усі її здобутки це не лише її заслуга. Жінка переконана, що передусім це вміла та злагоджена робота усього колективу.

Олена Дудко, СЗГ УМВС України в Рівненській області
За повідомленням УМВС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 2)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: Чернівці: Юні ленківчани ...

КОМЕНТАРІ