За співвідношенням кількості щеплених осіб до загальної кількості населення області Тернопільщина займає 5 місце в Україні

За співвідношенням кількості щеплених осіб до загальної кількості населення області Тернопільщина займає 5 місце в Україні

05.03.13 15:16 0 985
Про санітарно-епідемічне благополуччя населення Тернопільщини у 2012 році доповів під час спільного засідання колегії головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації і комісії з питань охорони здоров’я, материнства і дитинства обласної ради начальник головного управління держсанепідслужби у Тернопільській області, головний державний санітарний лікар області Володимир Паничев.

Володимир Олександрович повідомив, що за 2012 рік відзначається зниження загальної інфекційної захворюваності на 0,4 відсотка. Щодо грипу та ГРВІ, то ситуація дещо погіршилася.

— У структурі інфекційної захворюваності питома вага грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій складає 95,8 відсотка. Проте, завдяки злагодженій роботі служб, виконанні комплексу профілактичних та протиепідемічних заходів та щоденному моніторингу, впродовж минулого та цього років вдалося втримувати захворюваність на рівні сезонної. Вона жодного разу не перевищила епідпорогові значення. Варто також зауважити, що показники захворюваності в області одні з найнижчих в Україні, а за співвідношенням кількості щеплених осіб до населення області Тернопільщина займає 5 місце в Україні, — сказав Володимир Панічев.

За словами головного державного санітарного лікаря області, у 2012 році суттєво знизилася захворюваність на гепатит А — зареєстровано 24 випадки проти 37. Протягом останніх років захворюваність гепатитом В коливається на одному рівні. Також в області відзначається зниження захворюваності на кашлюк на 17,6 відсотка.

Щодо основних проблем, то однією з таких є ВІЛ-інфекція. Торік було зареєстровано 10 випадків, зазначає Володимир Олександрович . Водночас начальник головного управління відзначає позитивну динаміку щодо ситуації із туберкульозом — з 2007 року спостерігається чітка тенденція до зниження показників від 63,8 відсотка і до 50,5 відсотка торік.

На закінчення доповіді Володимир Паничев окреслив основні напрямки діяльності у 2013 році. Серед них: моніторинг інфекційної захворюваності, чітке прогнозування захворюваності на найближчий період, своєчасне інформування органів влади з метою організації профілактичних та протиепідеміологічних заходів, робота з імунопрофілактикою, тощо.

Прес-служба ГУОЗ ОДА

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: До жіночого свята в ...
Наступна новина: На Львівщині за минулі ...

КОМЕНТАРІ