На Тернопільщині за обіцянки працевлаштувати за кордоном двоє козівчан заплатили п’ять тисяч гривень

На Тернопільщині за обіцянки працевлаштувати за кордоном двоє козівчан заплатили п’ять тисяч гривень

05.03.13 16:42 0 988
Кримінальне провадження, порушене за фактами шахрайства, розслідують співробітники Козівського райвідділу міліції. Підозрюваних у лихварстві правоохоронці ще встановлюють, а от усіх, хто прагне працевлаштуватися за кордоном, застерігають від поспішних та необдуманих вчинків.

Двоє молодих людей, либонь, мріяли про забезпечене життя, бо їхню увагу серед чисельних оголошень у всесвітній павутині привернули саме обіцянки відкрити робочу візу та легально працевлаштуватися за кордоном. Як розповів перший заступник начальника козівської міліції Юрій Козак, спочатку на гачок аферистів потрапив 28-річний житель райцентру. Чоловік зв’язався з невідомим, адже до оголошення додавався номер мобільного телефону, і дізнався, що першим етапом процедури відкриття робочої візи має стати перевірка документів на можливість це зробити. Не вагаючись, зібрав копії потрібних документів і відправив їх на електронну пошту, адресу якої назвав невідомий. Через декілька днів йому надійшло підтвердження, мовляв, ви можете претендувати на офіційне працевлаштування в Австрії, але заплатити за це потрібно було три тисячі триста гривень. Нічого нікому не сказавши, козівчанин пішов до банківського відділення і перечислив велику суму грошей невідомо кому. Подібні події відбувалися ще з одним жителем райцентру. Щоправда, 31-річний чоловік кинув на рахунки «аґентам з працевлаштування» тисячу шістсот гривень. Фінал цих історій очевидний – обоє потерпілих із заявами прийшли до правоохоронців.

Зі слів Юрія Козака, за обома фактами шахрайства відкриті кримінальні провадження. Міліціонери докладають усіх зусиль, щоб знайти винуватців, а громадянам радять бути пильними та уважними і не спокушуватися на заманливі обіцянки чи вигідні пропозиції, бо, як правило, за них шахраї ще й плату візь

Про це повідомили в УМВС України в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Житомирщині тривають ...
Наступна новина: На Івано-Франківщині у 2013 ...

КОМЕНТАРІ