Львівщина: створення в області перинатального центру найвищого  рівня – пріоритетний  напрямок діяльності медичної галузі на 2013 рік  – І.Груник

Львівщина: створення в області перинатального центру найвищого рівня – пріоритетний напрямок діяльності медичної галузі на 2013 рік – І.Груник

06.03.13 13:16 0 1483
5 березня, у  Департаменті охорони здоров’я Львівської ОДА відбулася  робоча колегія, присвячена підсумкам роботи медичної галузі Львівщини у 2012 році. У підсумковій колегії брав участь заступник голови – керівник апарату Львівської облдержадміністрації Іван Груник, – інформує прес-служба Департаменту.

Під час засідання Колегії з доповіддю про стан охорони здоров’я Львівської області перед присутніми виступив т.в.о. директора Департаменту ОЗ Львівської ОДА Орест Середа.

Він зокрема, зазначив, що діяльність закладів охорони здоров’я Львівської області у 2012 році була спрямована на реалізацію завдань, визначених Президентом та Урядом  України  щодо реформування системи охорони здоров’я, виконання державних програм та  нормативно-правових актів, спрямованих на забезпечення якісної і доступної медико-санітарної допомоги населенню, створення умов для формування здорового способу життя, збереження і зміцнення здоров’я населення, зниження рівнів захворюваності, інвалідності, смертності, подовження активного довголіття і тривалості життя мешканців області.

Також Орест Середа повідомив, що на утримання  закладів охорони здоров’я Львівської області у 2012 р. виділено кошти в сумі 2364,1 млн.грн., що в порівнянні з 2011 роком більше на  384,1 млн. гривень

Незважаючи на збільшення фінансування покращення якості медичної допомоги потребує суттєвого збільшення обсягів фінансування на забезпечення медикаментами, одноразовими розхідними матеріалами (дихальні контури, зонди, датчики і т.п.), придбання сучасного медичного обладнання. Особливо це стосується стаціонарів для дітей, онкохворих, інфарктних і реанімаційних відділень.

Заступник директора департаменту охорони здоров’я  Львівської ОДА – начальник управління медичної допомоги населенню Ірина Микичак у своєму виступі акцентувала увагу присутніх на питаннях первинної медико-санітарної допомоги, розвитку сімейної медицини області, стаціонарній медичній допомозі, демографічній ситуації в області. Вона зазначила, що у 2012 році на Львівщині народилося 30 220 дітей, що на 1 316 осіб більше ніж у 2011 році.

За словами І. Микичак, у структурі захворюваності населення області, у 2012 р. як і в попередні роки, переважають: хвороби органів дихання (401,0 на 1000 нас. проти 413,0 на 1000 нас. в 2011р.), хвороби системи кровообігу (52,0 на 1000 нас проти 53,4 на 1000 нас. в 2011р.), хвороби шкіри та підшкірної клітковини (51,0 на 1000 нас. проти 49,6 на 1000 нас. в 2011р.).

Після двох основних доповідей члени колегії, присутні в залі керівники лікувально-профілактичних закладів, представники наукової медичної громадськості активно обговорили стан медичної галузі Львівщини.

Із заключним словом перед присутніми виступив заступник голови – керівник апарату Львівської облдержадміністрації Іван Груник. Він зазначив, що незважаючи на певні складні умови, медики Львівщини з честю виконали поставлені перед ними завдання. Зокрема це стосувалось медичного забезпечення Євро – 2012, реконструкції та ремонту фельдшерсько-акушерських пунктів та сімейних лікарських амбулаторій (за 2012 рік в належний стан приведено 137 ФАПів та 24 амбулаторії).

Окрім цього, Іван Груник визначив пріоритетні напрямки діяльності медичної галузі на 2013 рік: це створення перинатального центру найвищого III рівня, подальшу реалізацію ініціативи Президента та Закону України «Про екстрену медичну допомогу», створення мережі комунальних аптек (в рамках подальшої реалізації соціальної ініціативи Президента України щодо реалізації пілотного проекту із зниження цін для лікування хворих з гіпертонією. А поради молодим мамам шукайте на сайті 1sthome.ru. Тут ви знайдете відповідь на запитання: що робити если грудничок подавился та багато інших.


Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Буковина: рятувальники ...
Наступна новина: На Рівненщині чоловікові ...

КОМЕНТАРІ