У Львові вшанували пам’ять генерал-хорунжого, Головного Командира УПА Романа Шухевича

У Львові вшанували пам’ять генерал-хорунжого, Головного Командира УПА Романа Шухевича

06.03.13 16:18 0 1053
Пам’ятаємо свою історію. відбулись заходи з вшанування пам’ятні генерал-хорунжого, Головного Командира УПА Романа Шухевича. Покладання квітів, панахида та віче пройшли на площі біля пам’ятника Роману Шухевичу (с. Білогорща) за участю керівництва міста та області, громадськості.

— Нас тут об’єднав герой України, почесний громадянин міста Львова Роман Шухевич – людина-велетень, людина-епоха. Чи він знав, що йде на смерть? Так. Чи він шукав інший шлях? Ні. Він йшов вперед, він знав, що за ним — Україна. Він знав, що на нього дивляться його побратими. Молоді хлопці та дівчата брали зброю і йшли на смерть. Чи вони питали, що їм бракує повноважень, що їм бракує влади? Ні, вони йшли вперед, відвойовували метр за метром кожен клаптик української землі. Вони не хотіли чужого, але свого ворогу не віддали. — Ми гордимось вояками УПА. Багато хто хотів би стерти цю сторінку нашої історії. Тому що це є славна сторінка нашої історії, це є наша велич, наша сила. Це не плач, це є велика сила українського народу, символом якої є УПА, символом якої є Роман Шухевич. Він вірив і він знав, що буде незалежна Україна. Але чи такою він бачив незалежну Україну? Ми також дуже часто нарікаємо, але чи кожен із нас все зробив і все робить для того, щоб ця Україна була такою, про яку мріяв Роман Шухевич. Дуже великий шлях перед нами, дуже важка дорога, але ми повинні з честю і з гідністю його пройти, тому що слава Шухевича, слава УПА – це слава, яка нас надихає. — Андрій Садовий, міський голова Львова

Нагадаємо, у 2010 році під час відзначення 754-тої річниці Львова на урочистій сесії Львівської міської ради було визначено достойних львів’ян. За визначний внесок у національне відродження України звання «Почесний громадянин м. Львова» присвоєно українським політичним діячам: ідеологу українського націоналістичного руху ХХ століття, голові Проводу ОУН Степану Бандері та члену галицького крайового Проводу ОУН, генералу-хорунжому, головнокомандувачу УПА, голові Секретаріату Української головної визвольної ради Роману Шухевичу.

Про це повідомили у Львівській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ