На Львівщині завершилися перевірки об’єктів з масовим перебуванням населення

На Львівщині завершилися перевірки об’єктів з масовим перебуванням населення

06.03.13 13:42 0 1027
У Львівській області завершилася перевірка стану пожежної та техногенної безпеки об’єктів з масовим перебуванням людей.

Фахівці Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Львівській області здійснили, згідно матеріалів наглядових справ, моніторинг та аналіз стану пожежної та техногенної безпеки закладів, а також провели позапланові перевірки у більш як у двохстах культурно-видовищних закладах, зокрема, нічних клубах, ресторанах та інших розважальних закладах області.

В процесі оглядів інспектори звертали особливу увагу на стан утримання шляхів евакуації, справність електрогосподарства, наявність та працездатність зовнішнього і внутрішнього протипожежного водопостачання, систем протипожежного захисту тощо.

Під час здійснення позапланових перевірок фахівцями ДСНС виявлено суттєві недоліки в організації протипожежного захисту об’єктів: більше десятка систем пожежної автоматики знаходиться в неробочому стані, на 36 об’єктах системи протипожежного захисту не обслуговуються, сигнали від контрольно-приймальних приладів систем пожежної сигналізації не виведено на пульти централізованого спостереження, більше двадцяти об’єктів з масовим перебуванням людей не забезпечені достатньою кількістю первинних засобів пожежогасіння (вогнегасниками),часто допускається влаштування електричної мережі з порушеннями вимог ПУЕ.

За результатами перевірок керівники об’єктів отримали листи з додатковою інформацією про виявлені недоліки та застереженнями щодо обов’язкового усунення зазначених у приписах недоліків, та виконання заходів, спрямованих на попередження виникнення пожеж, надзвичайних ситуацій, а також недопущення загибелі чи травмування персоналу та відвідувачів.

У процесі перевірок через наявність суттєвих недоліків та систематичне невиконання зазначених у приписах заходів, на території області призупинено експлуатацію двох об’єктів та 19 тимчасових дільниць електромережі. Більше сотні керівників та посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності за порушення правил пожежної безпеки та невиконання приписів.

Очільник надзвичайників Львівщини Сергій Дмитровський наголосив на важливості здійснення контролю у сфері пожежної та техногенної безпеки закладів, де перебуває одночасно велика кількість населення: «Наше управління у здійсненні функцій наглядово-профілактичної роботи керується принципами забезпечення безпеки населення та поширення знань з основ пожежної та техногенної безпеки, задля підвищення загального рівня освіченості громадян у сфері особистої безпеки. Формування безпечної мережі дискотек, кафе, ресторанів, театрів та інших об’єктів з масовим перебуванням людей – є важливим завданням, яке потребує високої відповідальності як зі сторони інспекторського складу під час здійснення перевірок, так і з сторони власників закладів».

Інспекторським складом Держслужби з надзвичайних ситуацій області з керівниками та обслуговуючим персоналом закладів проведено протипожежні інструктажі, розповсюджено листівки та застереження.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Волині цьогоріч на ...
Наступна новина: На Чернігівщині під час ...

КОМЕНТАРІ