На Рівненщині бюджетні інвестиції спрямували на покращення інфраструктури

На Рівненщині бюджетні інвестиції спрямували на покращення інфраструктури

06.03.13 13:58 0 1025
В рамках підготовки до футбольного чемпіонату Євро-2012 на Рівненщині відремонтували 2 ділянки головних магістралей міжнародного значення. На реконструкцію відрізків автотрас «Київ-Варшава» та «Київ-Чоп» спрямували понад 300 мільйонів гривень. Крім того, збудували дві транспортні розв’язки в обхід Рівного, що дозволило підвищити безпеку руху.

Водночас держфінансування на комунальні дороги зросло в 35 разів, а це дозволило зробити непроїзні сільські вулиці білощебеневими. За три роки вдалося збудувати й відремонтувати майже дві тисячі комунальних доріг.

Тим часом за три роки в області газифікували більше півсотні сіл. Тож блакитне паливо отримали селяни, які за власні гроші проклали вуличні мережі і роками чекали на пуск газу. Лише торік на газифікацію Рівненщини виділили більше 90 мільйонів гривень, тоді як у 2009-у було тільки 9 мільйонів. Загалом протяжність газових мереж зросла за три роки на понад 700 кілометрів, блакитне паливо отримали майже 11 тисяч нових абонентів.

Крім того, жителі села Пугач Сарненського району отримали воду. Місцева громада майже 40 років користувалася привозною, оскільки в тамтешніх колодязях вона зникла. Проект водозабезпечення Пугача обійшовся бюджету в понад два мільйони гривень. За ці гроші до села проклали водогін та збудували станцію знезалізнення, тож понад 600 місцевих жителів отримали якісну питну воду.

Про це повідомили у Рівненській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Чернігівщині під час ...
Наступна новина: На Львівщині у Білогорщі ...

КОМЕНТАРІ