Рівненщина одержала стратегічні інвестиції – держкошти на будівництво закладів для дітей і молоді

Рівненщина одержала стратегічні інвестиції – держкошти на будівництво закладів для дітей і молоді

06.03.13 15:52 0 1003
На Рівненщині за три роки відкрили 9 шкіл, підсумував голова облдержадміністрації Василь Берташ на прес-конференції. Щоб забрати учнів із аварійних класів, просили гроші у столиці. Завдяки бюджетним інвестиціям замість стель із підпорами, діти одержали сучасні навчальні заклади. Разом із тим в області збудували більше десятка сучасних спортзалів. А також завершили законсервований з 2004-го року навчально-спортивний комплекс у селі Балашівка Березнівського району. Тож молодь має сучасний басейн, ігрові та тренувальні зали, а отже й змістовне дозвілля як альтернативу вулиці.

Крім того, вперше за останні двадцять років Рівненщина почала отримувати гроші з держбюджету на відкриття нових дитсадків та груп. Тож за три роки в області запрацювали 96 оновлених, реконструйованих та розширених дошкільних навчальних закладів. Відтак, створили додаткові місця майже для 4,5 тисячі маленьких краян. У деяких із цих населених пунктів дитсадків не було з 90-их років.

Тим часом на Рівненщині відкрили перший соціальний гуртожиток. Він став помешканням для 29 дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування віком 15-23 років, яким було ніде жити після закінчення навчання. Мешканці гуртожитку, які не мали повноцінних родин, із відкриттям закладу потрапили в домашні умови.

Про це повідомили у Рівненській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпатська область: ...
Наступна новина: Лише година знадобилася ...

КОМЕНТАРІ