Рівненщина отримала суттєві бюджетні інвестиції на покращення медпослуг

Рівненщина отримала суттєві бюджетні інвестиції на покращення медпослуг

06.03.13 12:46 0 947
Про це йшлося на підсумковій прес-конференції голови облдержадміністрації Василя Берташа. Зокрема, за три роки для жителів області збудували сучасний перинатальний центр, тож більше малюків одержали шанс народитися здоровими. Також відкрили центр променевої терапії. Відтак, онкохворих нині діагностують і лікують за методами, які практикують у кращих світових клініках. На 100 мільйонів переоснастили лікарні та поліклініки, замінивши обладнання радянських часів на сучасне й високотехнологічне. На це спрямували кошти цільової субвенції із держказни.

Тим часом для жителів Рокитнівського району завдяки бюджетним інвестиціям збудували сучасну райлікарню. Донині лікарі приймали пацієнтів у приміщеннях колишніх польських конюшень. Також вдвічі розширили поліклініку Гощанської ЦРЛ, завершивши довгобуд другого корпусу, який почали зводити ще в 1978 році. За три роки покращили умови для медобслуговування майже у 150 селах Рівненщини. Тож людям не потрібно витрачати гроші на дорогу в район, адже необхідні послуги вони можуть отримати в своєму або ж найближчому населеному пункті.

Крім того, для ветеранів Рівненщини добудували фізіотерапевтичний корпус Клеванського госпіталю. Тобто надолужили те, за що 5 років ніхто не брався. Тож пенсіонери отримали хорошу заміну медикаментам. На це найкраща в Україні база для оздоровлення ветеранів. Водночас третій рік поспіль для усіх ветеранів області діють 10-відсоткові знижки на ліки в аптеках Рівненщини. А торік після підписання Меморандуму з фармацевтами такі пільги отримали ще й багатодітні родини Рівненщини та сім’ї, які виховують прийомних дітей.

Про це повідомили у Рівненській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігівщина: «Що може ...
Наступна новина: Підтримка волинських ...

КОМЕНТАРІ