На Рівненщині влада дбає про імідж регіону

На Рівненщині влада дбає про імідж регіону

06.03.13 10:23 0 984
В рамках реалізації концепції сталого розвитку регіону «Західна брама» в області впроваджується низка іміджевих проектів, підсумував трирічну роботу голова облдержадміністрації Василь Берташ. Так, на Рівненщині вперше за десятиліття втілюється масштабний туристичний проект. Він має назву «Волинь туристична» і об’єднує мандрівні шляхи п’яти областей. Завдяки цьому вдасться привабити в область любителів подорожувати не лишень із різних куточків України, а й з-за кордону.

Одним із найпопулярніших туристичних об’єктів уже стала Пересопниця. Адже на Рівненщині, де творили національну святиню – Пересопницьке Євангеліє, – звели культурно-археологічний центр. Раніше про те, що село Пересопниця є батькіщиною української Першокниги, нагадував лише кам’яний хрест у полі. Тепер там відкритий музей та відтворені споруди княжих часів. А ще новозбудований об’єкт став осередоком культурних подій.

Водночас в області яскраво відзначили 360-річчя Берестецької битви. Вперше на Рівненщину приїхали майже дві сотні реконструкторів із Польщі, Чехії, Білорусі та України, які відтворили епізод історичної події. Глядачами масштабного дійства стали десятки тисяч туристів.

Крім того, Рівненщину за правом можна назвати бурштиновою столицею України, адже це єдина область, де видобувають «сонячний камінь». Аби підтримати такий статус, в області започаткували Етно-туристичний фестиваль «Бурштиновий шлях». До того ж у краї відбувається всеукраїнський конкурс краси «Бурштинова корона України».

Тим часом аграрний потенціал Рівненщини презентували закордонному загалові під час традиційних Міжнародних форумів із агрологістики, до того ж цей проект Кабінет Міністрів України визнав національним. А Всеукраїнська відеоконференція «Модернізація освіти для сталого розвитку» завдяки новаторському формату об’єднує іноземних та вітчизняних експертів.

Водночас в області вже три роки поспіль проводять всеукраїнський конкурс молодого аматорського кіно «DVERY». Тож кінолюбителі краю отримали можливість спробувати свої сили у конкурсі сценаріїв та відеоробіт, а ще повчитися у відомих режисерів, сценаристів та операторів.

Також на Рівненщині започаткували спортивно-інтелектуальну гру для всієї родини «Сімейні перегони». Вона спрямована на те, аби до здорового та активного способу життя залучати якомога більше краян.

Про це повідомили у Рівненській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ