На Рівненщині дружинником бути почесно

На Рівненщині дружинником бути почесно

06.03.13 17:37 0 1143
Люди старшого покоління пам’ятають існування та діяльність такої організації як ДНД — добровільна народна дружина. Основною їх метою була допомога органам внутрішніх справ в охороні громадського порядку. Треба сказати, що діяльність ДНД була дуже активною, що, на жаль, не можна сказати про теперішні діючі громадські формування.

Громадяни нашої держави відповідно до Конституції та Закону України «Про участь громадян в охороні громадського порядку і державного кордону» можуть створювати зведенні загони громадських формувань, спеціалізовані загони (групи) сприяння міліції, асоціації громадських формувань тощо.

Громадські формування з охорони громадського порядку створюються на добровільних засадах за місцем роботи, навчання або ж проживання. Рішення про створення таких формувань приймаються на зборах громадян і до їх складу має входити не менше десяти осіб.

Хомич Ігор Федотович є керівником громадського формування з охорони громадського порядку Спеціалізованого загону сприяння міліції «Захисник». Формування нараховує 32 члени, які надають допомогу у повсякденній роботі працівникам Рівненського МВ УМВС України в Рівненській області.

Сам Ігор Федотович надає методичну допомогу в організації громадських формувань з охорони громадського порядку в районних центрах Рівненської області. За його допомогою такі формування уже створенні у Костополі та Рокитному.

— Сподіваємося, що люди розуміють, що потрібно проявляти свою ініціативу в створенні громадських формувань, активно брати участь в житті свого населеного пункту, — розповідає Ігор Хомич. — Адже без допомоги населення міліції досить складно проводити свою роботу. Необхідно, щоб було і взаєморозуміння, і співпраця населення та правоохоронних органів.

Громадяни мають знати, що власна безпека, захист близьких людей та порядок і спокій на вулицях міст і сіл великою мірою залежить від їх небайдужості та активної громадського позиції.

Наталія НЕЧИПОРУК,

старший інспектор по роботі з населенням та громадськими формуваннями ВДІМ Рівненського МВ УМВС України в Рівненській області
За повідомленням УМВС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинське обласне ...
Наступна новина: Чернівці: Шевченків Кобзар ...

КОМЕНТАРІ