Оголошено переможців журналістського конкурсу «Жінки, які творять історію Житомирщини»

Оголошено переможців журналістського конкурсу «Жінки, які творять історію Житомирщини»

06.03.13 11:39 0 1014
Презентація проекту «Інформаційна компанія з популяризації внеску жінок у соціально-економічний розвиток Житомирщини» відбулася 5 березня в Музеї космонавтики ім. С. П. Корольова. В межах проекту було підготовлено багато інтерв’ю, фото- та відеоматеріалів з успішними жінками області та проведено Конкурс для представників обласних ЗМІ на кращий репортаж на тему «Жінки, які творять історію Житомирщини».

Ініціатором та виконавцем проекту є Житомирська обласна молодіжна громадська організація «Паритет», співорганізаторами стали – департамент сім’ї, молоді та спорту та департамент інформаційного забезпечення та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації. Проект реалізовувався за ресурсної підтримки Українського Жіночого Фонду.

«Проект реалізовувався по двом лініям. Перша лінія – створення відеофільму про сучасних жінок, які творять історію Житомирщини. Друга лінія – Конкурс на кращий репортаж для представників обласних ЗМІ», - розповіла голова ради ЖОМГО Наталія Тарасенко.

Учасникам було запропоновано до перегляду фільм, який був створений для популяризації внеску жінок у соціально-економічний розвиток Житомирщини. Героїнями фільму стали сучасні жінки, які творять історію рідного краю. Презентація знайомить глядачів із дванадцятьма чарівними, але сильними та цілеспрямованими жінками області: Віра Макресова, Наталія Тарасенко, Вікторія Козлова, Наталія Сейко, Наталія Ростова, Неля Ковалюк, Марина Поплавська, Лариса Журавська, Наталія Тімошкіна, Ірина Яремчик, Ірина Бабенко, Оксана Ковальчук. Над фільмом працювала редактор радіостанції «Житомирська хвиля» Олена Слободенюк.

Другою лінією проекту був Конкурс для журналістів на тему «Жінки, які творять історію Житомирщини», який покликаний для висвітлення участі жінок у місцевому соціально-економічному розвитку, привернути увагу до проблем жінок у різних сферах життєдіяльності підтримати творчі ініціативи журналістів. До складу журі входили журналісти провідних українських ЗМІ, державні службовці, громадські діячі, науковці. Критеріями оцінки конкурсних робіт були розкриття тематики, оригінальність авторського задуму, влучність назви, загальне враження.

Третє місце в конкурсі посів Назарій Томчук за відеосюжет «Особиста думка Нелі Ковалюк», друге місце здобула Наталія Хоменко за матеріал «Її Україна процвітає», переможницею стала Галина Ковальчук з відеорепортажем «Про профі». Переможці Конкурсу отримали цифрові диктофони, дипломи участі. Загалом до участі в Конкурсі надійшло сімнадцять робіт. Спеціальними номінаціями організатори відмітили інших учасників. У номінації «Соціальна значимість» перемогла Олександра Бочковська, у номінації «Цілісне розкриття професійних аспектів» - Світлана Соболевська, у номінації «Творчий задум» - Марина Єнжиєвська. Всі інші учасники конкурсу отримали призи: грамоти, грошові винагороди, сертифікати та фірмові ручки. .

Вдячність за ініціативу проведення конкурсу для регіональних ЗМІ висловила ініціаторам заступник директора департаменту інформаційного забезпечення та комунікацій з громадськістю Тетяна Борецька: «На участь у Конкурсі відгукнулося сімнадцять молодих та талановитих журналістів, які в своїх роботах показали унікальних, успішних та самобутніх жінок Житомирщини. У цього проекту є перспектива та майбутнє».

Житомирська обласна молодіжна громадська організація «Паритет» вручила подяку заступнику директора департаменту інформаційного забезпечення та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Тетяні Борецькій за співпрацю та організаційну підтримку у проведенні конкурсу для представників засобів масової інформації на кращий репортаж про внесок жінок у соціально-економічний розвиток Житомирщини «Жінки, які творять історію Житомирщини».

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 2)
Наступна новина: На Івано-Франківщині ...

КОМЕНТАРІ