На Тернопільщині нічний шопінг гастролера сільськими крамницями запинили міліціонери

На Тернопільщині нічний шопінг гастролера сільськими крамницями запинили міліціонери

06.03.13 12:06 0 926
Зупинили міліціонери

Співробітники Козівського райвідділу внутрішніх справ затримали серійного крадія. Зловмисника вабили сільські крамниці. Наразі правоохоронцям вдалося довести причетність затриманого до трьох крадіжок.

Повідомлення про крадіжку із магазину, що у селі Слобідка, надійшло до співробітників Козівського райвідділу внутрішніх справ близько п’ятої години ранку. Телефонував місцевий житель. Чоловік розповів, що, повертаючись додому, помітив відчинені двері торгового закладу, а неподалік побачив невідомого, який швидко йшов з великими пакунками у руках. Запідозривши лихе, чоловік зателефонував до дільничних інспекторів райвідділу, один із яких мешкає у цьому ж селі. Саме завдяки їх оперативності злодієві не вдалося втекти. З краденим його затримали у селі Великий Ходачків.

Злодієм виявився 39-річний уродженець Київщини. Чоловік вже давно пов’язав свою долю з криміналом. Востаннє звільнився з місць позбавлення волі, де відбував покарання за крадіжки, наприкінці минулого року. Саме за майнові злочини він сім разів поставав перед судом і загалом провів майже 17 років за ґратами. Щоразу, покидаючи стіни в’язниці, знайти належного заробітку чоловік так і не намагався. Постійного житла теж не мав. З його слів, на життя заробляв жебракуванням.

Як розповів начальник Козівського райвідділу міліції Олег Демчан, до крадіжки із крамниці, що у селі Слобідка, зловмисник заздалегідь підготувався. Останнім рейсовим автобусом приїхав до села. Цілий вечір крутився неподалік торгового закладу. Дочекався пізньої ночі і подався на справу. Магазин не був обладнаний сигналізацією, тож злодій швидко потрапив досередини. Вхідні двері відчинив за допомогою відмички. Не стала на перешкоді й металева решітка – зірвав з неї навісний замок. Опинившись всередині торгового закладу, серед асортименту краму свій вибір зупинив на цигарках. Крадене поскладав у пакети, наостанок прихопив пляшку горілки та ковбасу. Загалом виніс товару майже на три з половиною тисячі гривень.

Як з’ясувалося, бувалий злодій виявився причетним ще до двох крадіжок із магазинів у селі Великий Ходачків та Купчинці.

Зловмисника арештовано. Його дії кваліфікують за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у приміщення), яка передбачає позбавлення волі від 3 до 6 років.

Про це повідомили в УМВС України в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ