На Волині цьогоріч на забезпечення житлом дітей-сиріт передбачено 3 млн грн

На Волині цьогоріч на забезпечення житлом дітей-сиріт передбачено 3 млн грн

06.03.13 13:37 0 1010
Цьогоріч на забезпечення житлом дітей-сиріт передбачено 3 млн грн, зокрема з обласного бюджету – майже 1,5 млн грн - зазначив заступник голови облдержадміністрації Олександр Курилюк на селекторній нараді, де обговорювали стан забезпечення дієвої координації роботи із захисту прав дітей в області.

З 2012 року в області втілюється цільова соціальна програма забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа, які досягають повноліття та після виходу з інтернату у доросле життя не мають житла. Торік за кошти обласного та місцевих бюджетів житло придбано для 25 таких дітей. Ще 39 дітям цієї категорії відремонтовано їх помешкання, право на які, згідно з діючим законодавством, зберігалось за ними під час виховання в інтернаті.

Акцент голова облдержадміністрації зробив на чіткому обліку дітей-сиріт, які уже потребують чи потребуватимуть житла у найближчі роки. Адже проведені упродовж січня-лютого розширені наради з питань координації роботи щодо забезпечення захисту прав дітей свідчать про низку недопрацювань.

«Наш обов’язок - потурбуватися про кожну дитину, а дітям-сиротам – особлива увага і підтримка, зокрема й у вирішенні житлових питань. Вкотре наголошую, що після досягнення дитиною повноліття її автоматично, а не за заявним принципом, необхідно внести в перелік громадян, які потребують надання соціального житла», - підкреслив Борис Клімчук.

«Голови райдержадміністрацій та міськвиконкомів особисто несуть відповідальність. У кожного з них на робочому столі повинен бути список дітей-сиріт та їхніх потреб», - резюмував голова облдержадміністрації.

Довідково: на із загального числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування: 260 – мають житло на праві власності, для 1446 - закріплене право користування житлом, 140 - не має а ні власного житла, а ні закріпленого права користування ним.

 

 

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації

 

 

 
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Львівщині завершилися ...

КОМЕНТАРІ