На Волині за перші два місяці 2013 року до бюджетів усіх рівнів надійшло 2 млн грн плати за землю

На Волині за перші два місяці 2013 року до бюджетів усіх рівнів надійшло 2 млн грн плати за землю

06.03.13 15:57 0 1122
За перші два місяці 2013 року за користування землею до бюджетів усіх рівнів надійшло 2 млн грн, що на 20% більше до відповідного періоду минулого року. Про це на селекторній нараді повідомила перший заступник начальника головного управління Держкомземагенства в області Світлана Богута. Вона розповіла, що з 1 січня 2013 року набрав чинності Закон України «Про Державний земельний кадастр», відповідно до якого змінилась процедура реєстрації земельних ділянок та визначено порядок ведення Державного земельного кадастру. Цей закон визначив поняття формування земельної ділянки як об’єкта цивільного права та внесення повної інформації про земельну ділянку до кадастру. Відповідно з вступом в дію цього Закону та Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» реєстрацію землі та прав власності на неї розділено між двома відомствами. Органи Держземагенства відтепер здійснюють реєстрацію земельних ділянок – внесення до Державного земельного кадастру відомостей про формування земельної ділянки та присвоєння їй кадастрового номера, формування Поземельної книги. До Укрдержреєстру з 1 січня відійшли функції реєстрації прав вдасності та постійного користування, а також договорів оренди. Державна реєстрація здійснюється за місцем їх розташування відповідним Державним кадастровим реєстратором територіального органу.

З початку року в області прийнято 5475 заяв про Державну реєстрацію земельної ділянки, з них по 4505 проведено реєстрацію земельних ділянок. Також в області 237,6 тис громадян набули право на земельну ділянку (пай). Сертифікати отримали 234,9 тис. Станом на 1 січня поточного року державні акти на право власності за земельну ділянку взамін сертифікатів отримали 195722 осіб.

Голова облдержадміністрації Борис Клімчук нагадав, що на Волині пріоритетом є капіталізація земель несільськогосподарського призначення: «Жодного виділення, тільки – продаж чи право оренди».

Його заступник Віталій Карпюк зобов’язав земельників та працівників юстиції уникнути черг щодо реєстрації прав на землю, які виникли під час оформлення документів.

 

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ