Ігор Ващенюк: У 2013 році на створення системи екстреної медичної допомоги Волині передбачено 40 млн грн

Ігор Ващенюк: У 2013 році на створення системи екстреної медичної допомоги Волині передбачено 40 млн грн

06.03.13 08:46 0 939
Під час обласної відео селекторної наради одним із ключових питань порядку денного було обговорення реалізації в області Закону України «Про екстрену медичну допомогу». Начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Ігор Ващенюк повідомив, що цей законопроект набрав чинності з 1 січня цього року. Усі профільні служби до роботи на Волині готові. Необхідні розпорядчі документи прийняті до уваги та нині активно опрацьовуються. «В Луцьку створено Центр надання екстреної медичної допомоги, де наразі тривають ремонтні роботи. В переважній більшості районів сесіями місцевих рад на баланс єдиного обласного Центру передано карети швидкої допомоги. Загалом реалізація програми екстреної медичної допомоги не викликає тривогу. На її втілення для області передбачено 40 млн грн, тоді як в 2011-му було 5 млн грн, а минулоріч – 7 млн грн», - сказав головний медик краю.

Голова облдержадміністрації Борис Клімчук задоволений темпом ремонтних та підготовчих робіт щодо якісного функціонування Центру надання екстреної медичної допомоги: «Налагоджена хороша командна робота. Усі генеровані ідеї втілюються в життя. Наразі триває робота щодо закупівлі в Європі за позабюджетні кошти восьми карет швидкої допомоги, три з яких - реанімобілі. У них необхідно буде облаштувати радіозв’язок, а пізніше – GPS-навігатори. На ці та інші ІТ-технології держава гарантує близько 150 млн грн для усіх Центрів країни. Пізніше за кошти державних програм закупимо ще декілька автомобілів класу «С», - повідомив він.

Для ефективної роботи станцій швидкої допомоги, в минулому році на Волині було відкрито 9 додаткових пунктів, стільки ж планують відкрити цьогоріч.

 

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ