Луцьк: підбито підсумки екологічної акції «І взимку не залишили в біді білих лебедів»

Луцьк: підбито підсумки екологічної акції «І взимку не залишили в біді білих лебедів»

06.03.13 09:37 0 1026
У Луцькій загальноосвітній школі № 12 відбулося підбиття підсумків загальноміської екологічної акції «І взимку не залишили в біді білих лебедів». З цієї нагоди агітаційна бригада школи «Дивосвіт» підготувала тематичну програму «Наша лебедина історія», у якій діти розповіли як п’ять років тому на незамерзаючі технологічні ставки очисних споруд КП «Луцькводоканал» прилетіло на зимівлю 80 лебедів. Наступного року їх було 50. І хоч тепер на околиці міста зимує трохи менше птахів, вони без людської опіки не залишаються. Природолюби оберігають їх від голоду, холоду, хижаків і браконьєрів.

Радник міського голови з екологічних питань Борис Сорока розповів, що відділ екології міської ради і цього року організував підгодівлю лебедів, які не відлетіли у теплі краї. До участі в акції залучили Волинський ліцей-інтернат, загальноосвітню школу №12, КП «Луцький зоопарк», ПАТ «Теремно хліб». Склали графік підгодівлі птахів. Для дітей ця акція мала велике виховне значення, вони так перейнялися долею птахів, що почали писати науково-дослідницькі роботи про пернатих.

Приємно зазначити, що цієї зими не загинув жоден птах. Борис Сорока вручив відзнаки міської ради доглядачам лебедів. Почесними грамотами були нагороджені агітколектив «Дивосвіт» Луцької загальноосвітньої школи № 12 та ПАТ «Теремно хліб», подяки отримали вчитель ЗОШ №12 Неоніла Кірчук та учень цієї школи Іван Власюк, педагог-організатор Волинського ліцею-інтернату Анжела Миколайчук та учениці цього навчального закладу Дарина Демчук і Катерина Черчук. Усіх учасників акції пригостили короваями і смачним печивом.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: Львівщина: «92% коштів, ...
Наступна новина: На Чернігівщині горів ...

КОМЕНТАРІ