На Івано-Франківщині діалог з громадськістю Тлумаччини

На Івано-Франківщині діалог з громадськістю Тлумаччини

06.03.13 16:58 0 1299
Днями у редакційно-видавничому комплексі «Злагода» відбулася пряма телефонна лінія голови райдержадміністрації Василя Сеніва «Діалог з громадськістю Тлумаччини». У заході також взяли участь перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Нижник, заступники голови РДА Олександра Чаплінська та Ігор Серемчук, керівник апарату РДА Іван Шкварок, заступник начальника відділу Держземагентства в районі Оксана Шкромида.

Впродовж двогодинного заходу голова райдержадміністрації Василь Сенів відповідав на запитання журналістів та пересічних громадян краю.

Зокрема, відповідаючи на запитання представників ЗМІ було обговорено наступні актуальні проблеми життя Тлумаччини: реорганізація Обертинської районної лікарні та відкриття там філії Тлумацької центральної районної аптеки, оптимізація освітньої мережі району, особливо малокомплектних шкіл, робота відділу Держземагентства в районі та інших структур до компетенції яких відносяться земельні питання, введення посад спеціалістів-землевпорядників у місцевих радах, виділення земельних ділянок для будівництва житла молодим сім`ям, виплата пенсій та заробітної плати працівникам бюджетної сфери, розвиток туризму в Дністровському каньйоні, залучення інвестицій в район, зокрема, компанії «Даноша», пуску води в с. Озеряни, фінансової самодостатності сільських рад, відзначення 800-річчя м. Тлумача, ремонту доріг в населених пунктах району, існування та роботи філії «Тлумацький райавтодор», легальності функціонування кар’єрів, розвиток футболу в районі: існування клубів «Придністров`я», СК «Граніт», ФК Обертин та фінансування сільських команд, оздоровлення дітей, в тому числі їх поїздки в аквапарк в Івано-Франківську, та залучення їх до акції «За здоровий спосіб життя» тощо.

Жителі району, які телефонували за номером прямої телефонної лінії також спілкувалися з головою райдержадміністрації та піднімали питання, які їх найбільше турбують. Зокрема, керівництвом району взято на контроль питання газифікації будівлі в с. Тарасівка, виплати стипендій в Тлумацькому коледжі ЛНАУ, вирішення проблеми постачання газу та води одиноким громадянам, пошуку ділянки для створення нового футбольного поля в с. Нижнів, відновлення вуличного освітлення в с. Палагичі та діяльності місцевої сільської ради, виплати заборгованості за пальне МПК в с. Олеша, внесення змін до механізму виплати заробітної плати освітянам, пошук та виділення земельної ділянки під кладовище у с. Локітка, ремонту доріг та клубу у с. Надорожна, вирішення земельних питань тощо, а також дано роз’яснення щодо перспектив видобутку сланцевого газу в районі.

За підсумками спілкування голова райдержадміністрації Василь Сенів запропонував головному редактору РВК «Злагода» Зіновію Штурнаку проводити такі прямі телефонні лінії з керівництвом району кожного першого понеділка місяця для того, щоб завжди тримати руку на пульсі актуальних проблем життя Тлумаччини.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині будинки ...
Наступна новина: На Рівненщині василь ...

КОМЕНТАРІ