Рятувальники Закарпаття провели нараду за підсумками минулого місяця

Рятувальники Закарпаття провели нараду за підсумками минулого місяця

06.03.13 09:10 0 1157
5 березня у Великоберезнянській райдержадміністрації під головуванням начальника Управління ДСНС України у Закарпатській області Мирослава Щербея відбулася нарада за підсумками оперативно-службової діяльності протягом лютого місяця поточного року.

У нараді взяли участь: керівний склад Управління ДСНС області, начальники відділів, служб цивільного захисту в містах та районах Закарпаття, голова райдержадміністрації Роман Рогач, голова районної ради Василь Канюк та Великоберезнянський селищний голова Богдан Кирлик.

Перед початком наради керівник Закарпатських рятувальників Мирослав Щербей представив присутнім новопризначених заступників Управління ДСНС України у Закарпатській області. Відповідно до наказу Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій від 5 березня 2013 року (№85) першим заступником начальника УДСНС України в Закарпатській області призначено Сергія Миколайовича Крицького. Гліб Юрійович Бурковський обійматиме посаду заступника начальника управління з реагування на надзвичайні ситуації УДСНС України у Закарпатській області (наказ Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій від 4 березня 2013 року (№79)). Відповідно до цього ж наказу, заступником начальника управління з організації запобігання надзвичайним ситуаціям та заходів цивільного захисту УДСНС України у Закарпатській області призначено Андрія Андрійовича Сікору.

У ході наради йшлося про реальний стан справ у сфері цивільного захисту Закарпатської області, проаналізовано роботу органів управління і сил реагування цивільного захисту за минулий місяць та визначено комплекс завдань на майбутнє.

Так, упродовж місяця, що минув, пожежно-рятувальними підрозділами області було всього здійснено 562 виїзди. З них: на гасіння пожеж та загорань - 72, 39 – на ліквідацію наслідків аварій, катастроф та стихійних лих, 13 виїздів виявилися хибними. Довелося рятувальникам у лютому боротися і з водною стихією, коли через інтенсивне танення снігу, захаращеність водовідведень та засмічення дренажних канав на території м. Мукачева та Мукачівського району було підтоплено168 приватних дворогосподарств та близько 150 га сільськогосподарських угідь.

Окрім цього, присутні детально проаналізували питання щодо стану організації реагування на надзвичайні ситуації природного та техногенного характеру, планування заходів цивільного захисту, пожежогасіння, проведення аварійно-рятувальних робіт.

Підсумовуючи результати діяльності служби «101», начальник Управління ДСНС України у Закарпатській області Мирослав Щербей, зупинився на основних заходах, які потрібно реалізувати органам та підрозділам цивільного захисту в поточному році, з метою виконання визначених Президентом України та Урядом пріоритетних завдань.

Він зазначив, що всі поставлені завдання повинні бути виконані незважаючи на те, що зараз триває реорганізація системи Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Також Мирослав Щербей акцентував увагу керівників служб цивільного захисту на належній підготовці роботи підрозділів у весняно-літній період. Так, за останній період на території області вже зафіксовано 12 випадків загорання сухостою.

Учасники наради також завітали у гості до місцевих рятувальників. Нещодавно у приміщеннях державної пожежно-рятувальної частини №2, що в смт Великий Березний, завершилися ремонті роботи. У цьому рятувальникам допомогла місцева влада, адже безпека людей – це загальна справа й дбати про неї потрібно спільно.

Управління ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ