Цьогоріч гіпертонікам Волині передбачено майже 4 млн грн на пільгові рецепти

Цьогоріч гіпертонікам Волині передбачено майже 4 млн грн на пільгові рецепти

07.03.13 17:09 0 1335
Цьогоріч гіпертонікам Волині передбаченомайже 4 млн грн на пільгові рецепти. Урядовий пілотний проект щодо державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою набирає обертів. Про це розповів начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Ігор Ващенюк на колегії, де обговорено підсумки галузі охорони здоров’я у 2012 році та виокремлено завдання на поточний.

Нагадаємо, Урядовою Постановою від 25 квітня 2012 р. втілюється пілотний проект щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою. Його реалізація здійснюється у два етапи. Перший - підготовка лікувально-профілактичних закладів, лікарів первинної ланки медико-санітарної допомоги до порядку та правил виписування рецептів для хворих на гіпертонічну хворобу, уточнення реєстру хворих, які потребують медикаментозної корекції.

У рамках другого етапу Кабінет Міністрів України виділяє кошти для аптек, щоб компенсувати витрати на медикаменти. Згідно з урядовою Постановою на ці цілі Волинь торік отримала субвенцію у розмірі 815 тис. 800 грн. Торік лікувально-профілактичними закладами області забезпечено пільговими рецептами близько 30 тис. осіб.

За пільговими рецептами необхідно звертатися до лікарів (дільничних, сімейних, кардіологів) за місцем проживання. Відпускають медикаментозні препарати з аптечної мережі області 44 суб’єкти господарювання.

Довідково: на диспансерному обліку в лікувально-профілактичних закладах Волині знаходиться 178 335 краян, які мають гіпертонічну хворобу.

 

 

Прес-служба облдержадміністрації

 
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Івано-Франківщині з 16 ...
Наступна новина: На Львівщині у Білогорщі ...

КОМЕНТАРІ