Борис Клімчук: «Клятва Гіппократа вимагає від лікаря перш за все лікувати, працювати для людей, для збереження їх здоров’я»

Борис Клімчук: «Клятва Гіппократа вимагає від лікаря перш за все лікувати, працювати для людей, для збереження їх здоров’я»

07.03.13 09:23 0 1064
На сьогоднішній підсумковій колегії управління охорони здоров’я облдержадміністрації не обішли увагою й той факт, що в окремих населених пунктах у громади виникає нерозуміння та несприйняття новацій, особливо щодо вдосконалення первинної ланки медичної допомоги. В першу чергу, люди бояться, що залишаться без медичної допомоги, без лікаря, без швидкої і такі настрої виникають через недостатню поінформованість про суть, методи змін та майбутні вигоди для населення.

На думку голови облдержадміністрації Бориса Клімчука, скористатися такою ситуацією поспішають окремі демагоги, люди, які не є фахівцями в охороні здоров’я або навіть і місцеві медики, переважно адміністратори, які намагаються зберегти особистий інтерес. Борис Клімчук здивований, чому на Волині «проблеми організації медицини вирішують в клубі чи на мітингу. Адже у натовпі переважають емоції, а не здоровий глузд. «Нам не треба «допомоги» від людей, які нічого не розуміючи в лікарській справі, в менеджменті, в суті реформи, баламутять громаду, не думаючи при цьому, що буде завтра з хворими, з лікарнями та амбулаторіями!», - підкреслив голова облдержадміністрації.

«Етика медика, клятва Гіппократа вимагає від лікаря перш за все лікувати, працювати для людей, для збереження їх здоров’я», - наголосив Борис Клімчук.

 

 

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
1 (голосів: 3)
Попередня новина: В Тернополі засідання ...
Наступна новина: Чернівці: Стан доріг та ...

КОМЕНТАРІ