На Волині об’єднанням співвласників житлових будинків держава надаватиме організаційну та фінансову підтримку

На Волині об’єднанням співвласників житлових будинків держава надаватиме організаційну та фінансову підтримку

07.03.13 11:28 0 1053
Дослідити фактори, які перешкоджають розвитку ОСББ в нормативній та практичній площині, а також визначити шляхи їх подолання, - таку мету ставили перед собою учасники круглого столу. В обговоренні проблематики та перспектив створення та розвитку ОСББ взяли участь заступники голів райдержадміністрацій і міських голів, керівники регіонального управління Державної спеціалізованої фінансової установи “Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву” та інституту підтримки і розвитку громадських ініціатив, а також голови та члени ОСББ.

Як зазначив перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Башкаленко, створення і функціонування ОСББ - ефективного власника будинку - це один з головних напрямків реформування відносин у житловій сфері. «На в області функціонує 375 об’єднань. І найбільш дієвим способом заохочення мешканців до створення ОСББ є надання їм фінансової допомоги на проведення капітальних ремонтів, енергоощадної модернізації будинку. Задля цього в області прийнята Програма сприяння діяльності об’єднань співвласників багатоквартирних будинків на 2013-2015 роки. Заплановане фінансування обсягом 51 мільйон гривень, з яких 24 млн. - кошти державного бюджету, решта – обласного і місцевих бюджетів», - зазначив він. Такі видатки на цей рік у бюджетах уже передбачили міські ради Нововолинська – понад 200 тисяч гривень та Луцька – близько 1 млн. грн.

Крім того, Волинь – один з перших регіонів, де підписано договори про пільгове кредитування юридичних осіб для проведення реконструкції та ремонтів об’єктів житлово-комунального господарства. Завдяки цим коштам (а це - близько 4 млн. грн.) луцькі ОСББ отримали можливість провести утеплення будинків, модернізувати системи опалення, замінити ліфти. Відповідно до Урядової постанови пільговий кредит надається терміном до 10 років з можливістю дострокового погашення під 3% річних. Повернення позики відстрочено на рік, а сплата відсотків – через 3 місяці від дня зарахування коштів.

За результатами обговорення Олександр Башкаленко рекомендує затвердити міські програми підтримки ОСББ, там, де їх іще немає, створити Ради голів ОСББ як консультативно-дорадчий орган, а також сформувати при міських радах комісії, які вивчатимуть проблемні питання діяльності ОСББ, вдосконалюватимуть нормативно-правову базу діяльності ОСББ, сприятимуть вирішенню проблемних питань із монополістами-надавачами послуг.

 

 

Прес-служба облдержадміністрації

 
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Івано-Франківщині ...

КОМЕНТАРІ