У Луцьку розпочалися дні культури і мистецтв «Уклін Тарасові»

У Луцьку розпочалися дні культури і мистецтв «Уклін Тарасові»

07.03.13 15:02 0 1205
У Палаці культури міста стартували дні культури і мистецтв у Луцьку «Уклін Тарасові».

У фойє Палацу відбулося відкриття фотовиставки «Поглянь, Тарасе, на Вкраїну». Її організатори – директор обласного науково-методичного центру культури Любов Рожнова та заступник начальника управління культури обласної державної адміністрації Галина Остапчук.

Від фотоаматорів виступив автор найбільшої кількості світлин Віктор Чухрай. До експозиції увійшли роботи фотохудожників фотоклубу «Промінь».

Потім відбувся театральний показ уривків з вистав та інсценізації за творами Тараса Шевченка «Ти правди й вольності пророк великого свого народу» у виконанні народних аматорських театрів області.

У театральному святі взяли участь народний аматорський театр «Гармидер» із Луцького районного будинку культури та театральні колективи Володимир- Волинського районного будинку культури та Колківського сільського будинку культури.

Театр «Гармидер» представив уривок із містерії Тараса Шевченка «Великий льох», режисер Руслана Порицька.

Володимир-Волинський народний театр показав літературно-музичну композицію за творами Шевченка (режисер Віталій Герасимлюк). Колківський народний театр – уривок з вистави “Мати-наймичка” за твором (поемою) Т.Шевченка “Наймичка”. Постановку здійснив Заслужений працівник культури України Петро Мосійчук.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: «Сьогодні у Львові ...
Наступна новина: Чернігів: Не можна ...

КОМЕНТАРІ