Івано-Франківщина: модернізація екстреної медичної допомоги та створення центрів первинної медико-санітарної допомоги в області

Івано-Франківщина: модернізація екстреної медичної допомоги та створення центрів первинної медико-санітарної допомоги в області

07.03.13 14:33 0 2069
5 березня заступник голови Івано-Франківської облдержадміністрації Роман Іваницький та директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Роман Мельник провели спільну нараду з головними лікарями центральних районних і центральних міських лікарень та головами райдержадміністрацій з питань модернізації екстреної медичної допомоги та створення центрів первинної медико-санітарної допомоги в районах і містах області. На нараду були запрошені також лікарі, що претендують на посади керівників центрів первинної медико-санітарної допомоги, що створюються. Обговорені проблемні питання та вироблена тактика дій на найближчу перспективу.

Передбачається вже в першому півріччі при центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф створити централізовану диспетчерську з GPS-навігаційною системою. Переоснащенню підлягає і практично увесь автопарк санітарного транспорту теперішніх станцій і відділень швидкої медичної допомоги, які увійдуть в структуру Центру екстреної медичної допомоги. Певні завдання щодо модернізації служби екстреної медичної допомоги повинні виконати і представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

В контексті модернізації первинної медичної допомоги передбачається до завершення року створити в області 22 центри первинної медико-санітарної допомоги шляхом відокремлення дільничної і сімейної медичних служб від закладів, що надають вторинну медичну допомогу: 4 – в м. Івано-Франківську, по 2 – в Калуському і Коломийському районах, по 1 – в районних центрах інших районів, містах Болехові і Яремчі. У чотирьох районах, містах Болехові та Яремчі сесії районних і міських рад вже прийняли відповідні рішення. Тепер черга – за сесіями інших районів. Створення центрів первинної медико-санітарної допомоги з наступним технічним переоснащенням їх структурних підрозділів, тобто лікарських амбулаторій і фельдшерсько-акушерських пунктів, розукрупнення лікарських дільниць з укомплектуванням їх кадрами сімейних лікарів дозволить наблизити доступність медичних послуг до населення, в першу чергу – до сільського мешканця, підняти рівень медичної допомоги на первинній ланці на щабель вище.

В обговоренні проблемних питань взяли участь перший заступник директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Микола Олінійчук, головний лікар центру екстреної медичної допомоги і медицини катастроф Володимир Похмурський, начальник обласний інформаційно-аналітичний центр медичної статистики Тарас Стах, голови райдержадміністрацій, головні лікарі центральних районних лікарень, кандидати на посади головних лікарів центрів первинної медико-санітарної допомоги.

Про це повідомив медицинский блог, де ви можете знайти різні медзаписки та купу цікавої інформації.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ