Відбулись громадські слухання проекту змін до рішення міської ради «Про встановлення місцевих податків і зборів на території Івано-Франківської міської ради»

Відбулись громадські слухання проекту змін до рішення міської ради «Про встановлення місцевих податків і зборів на території Івано-Франківської міської ради»

07.03.13 15:30 0 1032
22.02.2013р. в приміщенні в приміщенні українсько-канадського бізнес-центру відбулися громадські слухання проекту регуляторного акту: рішення міської ради «Про внесення змін до рішення міської ради від 27.01.2011р. №22-V «Про встановлення місцевих податків і зборів на території Івано-Франківської міської ради».

Ініціатор та організатор проведення – відділ підтримки та розвитку підприємництва управління економічного та інтеграційного розвитку виконавчого комітету міської ради.

В ході громадських слухань виступили:

Руденко С.М. - начальника відділу підтримки та розвитку підприємництва управління економічного та інтеграційного розвитку виконавчого комітету міської ради:

Повідомив присутній, про те що це повторно громадське обговорення запропонованого проекту рішення, в зв’язку з необхідність внесення суттєвих змін до його тексту.

Перший варіант рішення було підготовлено на звернення ДКП «Технічний центр «Сервіс-Авто» від 27.11.2012р. № 381 та від 21.12.2012р. щодо необхідності внесення змін до переліку майданчиків для платного паркування на території м. Івано-Франківська.

Відповідно до звернення було підготовлено проект рішення міської ради «Про внесення змін до рішення міської ради від 27.01.2011р. №22-V «Про встановлення місцевих податків і зборів на території Івано-Франківської міської ради», яким передбачалось зменшення площі однієї та вилучення шести автопарковок в м. Івано-Франківську. Проте, під час проведення громадського обговорення проекту виниклу суттєві зауваження зі сторони фінансового управління виконавчого комітету міської ради та Державної податкової інспекції в м. Івано-Франківську. Як результат, досягнуто погодження щодо внесення наступних змін у згадані додатки до Положення про збір за місця для паркування транспортних засобів: вилучити спеціальні земельні ділянки, відведені для організації та провадження діяльності із забезпечення паркування транспортних засобів:

 

Місцезнаходження

Загальна площа земельної ділянки

Причини вилучення

б-р Північний ім. Пушкіна

300,0 м2

нерентабельність діяльності майданчиків для паркування

вул. Низова

124,0 м2

вул. Шевченка

170,0 м2

проведення капітального ремонту вулиці з подальшою зміною цільового призначення на пішохідну зону

Також, після підготовки першого варіанту даного проекту рішення до виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради надійшли рекомендації Івано-Франківського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України від 28.12.2012р. №01/1784 щодо припинення дій, які містять ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції. А саме, про необхідність скасування пільгової ставки збору за провадження торговельної діяльності для роздрібної торгівлі україномовною друкованою продукцією, як такої, що ставить окремих суб’єктів господарської діяльності у привілейоване становище стосовно конкурентів, що в свою чергу призводить до спотворення конкуренції.

 

За змістом ч.2 ст. 46 Закону України «Про захист економічної конкуренції» рекомендації органів Антимонопольного комітету України підлягають обов’язковому розгляду органами чи особами, яким вони надані. Враховуючи зазначене вище, було внесено наступне доповнення до проекту рішення: вилучення з Додатку до Положення про збір за провадження деяких видів підприємницької діяльності пільгової ставки збору за провадження торговельної діяльності для роздрібної торгівлі україномовною друкованою продукцією.

Також повідомлено, що у відповідності до норм Податкового та Бюджетного кодексів, дане рішення може вступити в силу тільки з 01.01.14р. Виходячи з цього, з метою пошуку більш оптимальних шляхів вирішення проблеми нерентабельності діяльності паркувальних майданчиків, яких запропоновано до ліквідації, можливо, на даний момент, варто вилучити з проекту рішення пункти, що стосуються Положення про збір за місця для паркування транспортних засобів.

ОБГОВОРЕННЯ:

П.Строїч, голова Ради підприємців при виконавчому комітеті Івано-Франківської міської ради:

Висловив думку про те, що нема змісту утримувати КП ТЦ «Сервіс-Авто» парковки, які являються нерентабельними і сплачувати по них податок. Звернувся до представників фінансового управління з запитанням, чому б їх не ліквідувати зараз а не з початку наступного року?

Т.Калин - начальника відділу доходів фінансового управління виконавчого комітету міської ради:

На запитання П.Строїча повідомила, що згідно чинного законодавства всі зміни в ставках та об’єктах оподаткування повинні бути затверджені і оприлюднені до 15 липня поточного року і вступити в дію з наступного податкового періоду, тобто дані зміни можуть вступити в дію з 1 січня 2014 року.

Ю.Кривень – журналіст, газета «Галичина»:

Висловив думку, що наскільки він розуміє то в місті Івано-Франківську підтримувати українську книжку не будуть.

Руденко С.М. - начальника відділу підтримки та розвитку підприємництва управління економічного та інтеграційного розвитку виконавчого комітету міської ради:

Пояснив, що зміни в додаток про збір за провадження деяких видів підприємницької діяльності вносяться згідно рекомендації Івано-Франківського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України, яка є обов’язковою до розгляду. Окрім того, міська рада, розглянувши рекомендацію, має право відхилити внесення відповідних змін.

М.Мурзов – підприємець:

Заявив, що, на його думку, жоден із суб’єктів підприємницької діяльності, які отримали пільгові патенти на торгівлю україномовною друкованою продукцією, не дотримується даного обмеження, і реалізовує продукцію надруковану іншими мовами.

П.Строїч, голова Ради підприємців при виконавчому комітеті Івано-Франківської міської ради: 

  Підтримав думку п. М.Мурзова. Також висловив своє переконання, що з економічної точки зору надання такої пільги є недоцільним.

І.Гергелюк, помічник народного депутата:

  про те, що незважаючи на невеликий економічний ефект від впровадження пільгової ставки, її ліквідація означатиме фактично знищення чи не єдиного методу підтримки української мови в м. Івано-Франківську, що є неприйнятним, враховуючи останні зміни в мовній політиці України.

За результатами обговорення прийнято рішення: подати проект рішення на розгляд виконавчого комітету міської ради з подальшим розглядом на сесії міської ради.

Наступна > Відеогалерея Микола Віте...

Про це повідомили у Івано-Франківській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ