На Львівщині українські діти у світі читають Кобзар

На Львівщині українські діти у світі читають Кобзар

07.03.13 10:37 0 1016
07 березня у приміщенні головного корпусу Національного університету «Львівська політехніка» відбудеться презентація проекту «Українські діти у світі читають Кобзар».

Українські діти з цілого світу декламують вірші Тараса Шевченка. Відеозаписи маленьких читців (до 7 років), змонтовані в єдиний фільм, запрошують глядача здійснити віртуальну екскурсію українським всесвітом, провідною зіркою якого є Шевченкове слово.

Шевченків «Кобзар» читає для дитини вся українська родина: мами і татусі, бабусі і дідусі. У всіх куточках нашої планети звучить у ці березневі дні Слово Шевченка, ми запросили його в кожну українську родину. Дитинка з вуст найрідніших для себе людей чує слово нашого Тараса, вслухається, вдумується, вивчає.

Ця акція, організована Міжнародним інститутом освіти, культури та зв’язків з діаспорою, охопила 22 країни світу: Україну, Бразилію, Німеччину, Швецію, Іспанію, Португалію, Туреччину, Канаду, Грузію, Словенію, Великобританію, Францію, Латвію, Естонію, Норвегію, Польщу, Молдову, Румунію, Нідерланди, Росію, Туреччину, США – кожен куточок світу, де живуть українці.

Учасників акції в on-line режимі вітатиме Надзвичайний і Повноважний Посол України у Сполученому Королівстві Великої Британії і Північної Ірландії Володимир Хандогій.

Спеціальним гостем презентації буде Наталія Кличко, громадський діяч і меценат, яка прибуде на подію разом із особливими дітками з Києва, які також читатимуть вірші Шевченка.

На гостей події очікує музичний подарунок від етногурту «Cherry Band»

Адреса: м. Львів, вул. С. Бандери, 12, ІІ-ий поверх. Початок о 14.00 год.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Волинь: «Жінка в світ ...

КОМЕНТАРІ