На Львівщині державтоінспектори виявили понад 160 порушень правил їзди, які допустили водії «маршруток»

На Львівщині державтоінспектори виявили понад 160 порушень правил їзди, які допустили водії «маршруток»

07.03.13 16:02 0 1067
На Львівщині працівники Державтоінспекції проводять профілактичні заходи з метою попередження аварійності на пасажирському транспорті. Торік на території області з вини водіїв автобусів трапилось 35 ДТП з постраждалими.

У цих ДТП 4 людини загинули, а ще 122 – отримали травми.

Тож, аби попередити такі випадки у майбутньому, правоохоронці проводять комплекс заходів із профілактики аварійності на пасажирському транспорті.

З початку березня співробітники Державтоінспекції Львівщини вже виявили більш ніж 160 порушень Правил дорожнього руху водіями «маршруток». Найбільш поширені серед них - це порушення правил зупинки і стоянки, перевезення пасажирів понад норму та відхилення від визначеного маршруту.

Працівники ДАІ вже провели 14 перевірок підприємств, що займаються пасажирськими перевезеннями, щодо дотримання ними вимог законодавства у сфері безпеки дорожнього руху. Особливу увагу правоохоронці звертали на те, чи проводиться передрейсовий контроль технічного стану автобусів, чи проходять водії обов’язковий медичний огляд перед виїздом на маршрут, а також чи дотримуються режиму праці та відпочинку. За результатами проведених перевірок працівники Державтоінспекції вже виявили 7 порушень, а саме – випуск на лінію технічно несправних «маршруток».

Лише за п’ять днів правоохоронці оглянули понад 440 пасажирських автобусів, зокрема, й ті, що використовуються для перевезення організованих груп дітей, та виявили 33 технічно несправні транспортні засоби.

Окрім цього, співробітники ДАІ проводять профілактичну роботу серед працівників автотранспортних підприємств області, наголошують на важливості дотримання Правил дорожнього руху та нагадують про відповідальність за їх порушення.

Прес-служба управління ДАІ у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщині краянам ...
Наступна новина: На Тернопільщині професійна ...

КОМЕНТАРІ