На Рівненщині вшановують Тараса Шевченка

На Рівненщині вшановують Тараса Шевченка

07.03.13 08:55 0 1234
Шевченківську естафету «Дорогами поета на Рівненщині» передали Острозькому району. Участь в урочистостях із цієї нагоди взяв заступник голови облдержадміністрації Олексій Губанов. Акція проходить щорічно, естафету передають від району до району (Радивилівський, Дубенський, Здолбунівський, Острозький, Гощанський, Корецький). Стартувала вона у 1989 році у селі Пустоіванне Радивилівського району (біля Шевченківської криниці) з ініціативи обласної організації Національної спілки письменників України. Мета заходу – популяризація творчості Тараса Шевченка. Відтак, у районі, який перейняв естафету, впродовж року відбуватимуться літературно-мистецькі заходи за участю учнів, студентів, громадських діячів, письменників, посадовців тощо.

Тим часом із нагоди 199-ої річниці з дня народження Кобзаря на місцевих телеканалах вже транслюють читання його поезій школярами. Крім цього, нагородили переможців ІІІ обласного етапу Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості, присвяченого Шевченківським дням. Також у Державному обласному архіві відкриється тематична виставка документів.

А вже 9 березня о 10 годині представники обласної та міської влади покладуть квіти до пам’ятника Тарасові Шевченку, пообіді ж в обласному академічному музично-драматичному театрі відбудуться урочисті збори та святковий концерт. О 16 годині біля пам’ятника Кобзарю розпочнеться мистецька акція «Тарасова свіча». На цьому ж місці наступного дня о 12 годині відбудеться поетичний марафон «Іду на сповідь до Тараса».

Про це повідомили у Рівненській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ