На Рівненщині відбудеться фестиваль ткацтва

На Рівненщині відбудеться фестиваль ткацтва

07.03.13 08:04 0 1126
Він збере майстрів із теренів усієї Історичної Волині. Фестиваль мають намір провести у липні в Радивилівському районі. Саме там у цей же період відкриють унікальний музей, де окрім колекції старожитностей можна побачити, як тчуть полотно на столітніх верстатах. До того ж тут мають намір проводити майстер-класи - давньому ремеслу навчатимуть дітей, які проявлять таке бажання. Тим часом у закладі можна буде побачити унікальні речі. Окрім ткацьких експонатів, тут представлять і одяг різних історичних періодів. Так, вже зараз є домовленості з реставраторами, які візьмуться за відтворення пізньоскіфського або й трипільського вбрання

Задум створити музей ткацтва у автора проекту Володимира Дзьобака, що родом із Радивилівського району, з’явився тоді, коли він почав писати книгу про рідне село. Воно було ремісницьким. Тим часом «Майстерня з ткацтва» - це лишень частина масштабного проекту з відродження промислів Історичної Волині. У планах організаторів – заснувати «поселення майстрів» – гончарів, бондарів, умільців, що займаються лозоплетінням.

А такі об’єкти зможуть доповнити мандрівну мапу проекту «Волинь туристична», підсумував заступник голови облдержадміністрації Олексій Губанов.

Про це повідомили у Рівненській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У 2012 році на Волині було ...
Наступна новина: Жінок ...

КОМЕНТАРІ