Рівненська область: рятувальники та військові провели спільні навчання з  ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій (ВІДЕО)

Рівненська область: рятувальники та військові провели спільні навчання з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій (ВІДЕО)

07.03.13 16:49 0 1197
6 березня відбулися командно-штабні тренування підрозділів Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Рівненській області та підрозділів 13-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних сил України з ліквідації наслідків можливих надзвичайних ситуацій та пожеж на території області.

Перший етап тренування відбувся в обласному центрі. За легендою, внаслідок вибуху побутового газу на 2 поверсі житлового будинку відбулося руйнування будівельних конструкцій з подальшим загорянням. Під завалами та в зоні пожежі перебувають люди. Самостійна евакуація мешканців вищих поверхів неможлива через пошкодження цілісності міжповерхових сходовий маршів та клітин. Першими до місця виклику прибули чергові підрозділи працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій та приступили до порятунку потерпілих та гасіння пожежі. Водночас аварійними службами «Рівнегаз» та «AES Рівнеенерго» проводилося відключення будівлі від енерго- та газопостачання. Екіпажі ДАІ припинили рух транспортних засобів. Рятувальники оперативно провели пошук потерпілих громадян та передали медикам. Загалом вся рятувальна операція тривала 5 хвилин.

Другий етап тренування відбувся на одному з найбільших в області деревообробних підприємств «ОДЕК Україна», яке розташоване в смт. Оржів Рівненського району. Внаслідок порушення правил пожежної безпеки персоналом підприємства виникло загоряння лакофарбових сумішей та клею у фанерному цеху. Всередині приміщення перебуває чергова зміна робітників. За підвищеним номером виклику на місце події прибули усі служби цивільного захисту району та військовослужбовці Оржівської частини. За короткий час загоряння ліквідували. Ніхто з працюючого персоналу фанерного цеху не постраждав: рятувальну операцію провели чітко й швидко.

Через декілька годин в оперативно-диспетчерську службу облуправління ДСНС надійшло повідомлення, що в місті Дубно внаслідок різкого підняття рівня води в річці Іква, сталося руйнування моста та виникла загроза підтоплення житлового сектора, крім того існує ймовірна загроза порушення сталого функціонування об’єктів життєзабезпечення населення. Негайно було проведено оповіщення та збір керівного складу цивільного захисту міста і членів комісії з питань ТЕБ та НС. Оперативно організовано роботу міського штабу з ліквідації наслідків НС. На місце події за декілька хвилин прибули оперативно-рятувальні підрозділи служб цивільного захисту району, важка інженерна та спеціальна техніка місцевої військової частини. Рятувальники за допомогою потужних насосних станцій швидко відкачали воду та укріпили берег річки. Військовослужбовці за допомогою спеціально об лаштованого КРАЗу оперативно встановили тимчасовий міст. Завдяки спільним та оперативним діям надзвичайну ситуацію було швидко ліквідовано.

За всіма етапами тренувань спостерігало керівництво обласного управління ДСНС, а також командири залучених на тренування військових частин, які у підсумку дали високу оцінку діям підлеглих.

Як зазначив перший заступник начальника ГУ ДСНС України у Рівненській області підполковник служби цивільного захисту Сергій Крук, метою спільних командно-штабних тренувань рятувальників та підрозділів Міністерства оборони України є налагодження тісної взаємодії з ліквідації наслідків можливих надзвичайних ситуацій та пожеж на території Рівненщини. Такі тренування дозволяють реально оцінити професійні можливості підрозділів ДСНС та ЗСУ, їх технічну складову, рівень взаємодії у координуванні рятувальних операцій, а також при проведенні різноманітних практичних дій із залученням спеціальної та важкої техніки військових. Крім того, Сергій Крук наголосив, що за результатами проведених тренувань, прийнято рішення у подальшому такі навчання проводити регулярно.

Для участі у командно-штабних тренуваннях було залучено аварійні бригади «РівнеГаз» та «AES Рівнеенерго», «Укртелекому», медицини катастроф, представників органів місцевої влади, а також понад 60 рятувальників та 10 одиниць пожежно-рятувальної та спеціальної техніки.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ