В Тернополі кредитування ОСББ

В Тернополі кредитування ОСББ

07.03.13 09:44 0 1055
З метою забезпечення виконання Постанови КМУ від 31 травня 2012 р. № 599 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для пільгового кредитування юридичних осіб, у тому числі об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, для проведення реконструкції, капітального та поточного ремонту об’єктів житлово-комунального господарства», повідомляємо, що станом на сьогоднішній день, Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву почав прийом заявок на отримання пільгових бюджетних кредитів. Кошти спрямовуватимуться в першу чергу на економію та імпортозаміщення енергоресурсів.

До регіональних відділень Фонду слід надавати техніко-економічне обґрунтування або розрахунок проекту, а також документи, які підтверджують надійний фінансовий стан позичальника. Позичальниками можуть бути підприємства житлово-комунального господарства та об’єднання співвласників багатоквартирних будинків.

За поданням Мінрегіону у держбюджеті 2013 року на проекти у галузі ЖКГ передбачені кошти, які будуть надаватись виключно на умовах пільгового кредитування.

Перевагу при відборі матимуть проекти, які зменшують обсяг споживання ресурсів, комплексно вирішують проблеми населеного пункту або групи житлових будинків, що знаходяться в єдиній технологічній схемі.

Платоспроможність позичальника аналізують місцеві структури Фонду. У разі позитивного рішення, учасники програми направляють свій проект на розгляд до Мінрегіону. Пільговий кредит надається строком до 10 років з можливістю дострокового погашення. Розмір кредитної ставки становить 3% річних. Повернення тіла позики розпочинається лише через рік, а відсотків – через 3 місяці з дня зарахування коштів.

1.Пільговий кредит надається юридичним особам для реалізації проектів у сфері житлово-комунального господарства (далі - проект) за такими напрямами:

- реконструкція, поточний та капітальний ремонт житлових будинків (утеплення огороджувальних конструкцій, модернізація внутрішньобудинкових мереж та систем, улаштування індивідуальних теплових пунктів, ремонт ліфтів, забезпечення освітлення місць загального користування тощо);

- реконструкція, поточний та капітальний ремонт об’єктів житлово-комунального господарства.

2.Для отримання пільгового кредиту юридична особа (далі - позичальник) подає регіональному управлінню Фонду за своїм місцезнаходженням документи, що підтверджують її платоспроможність:

- техніко-економічного обґрунтування (розрахунку) проекту;

- фінансових (річних) звітних документів та звіту про фінансові результати позичальника за попередній рік;

- довідок про відсутність заборгованості з виплати заробітної плати, сплати податків і зборів (обов’язкових платежів), виданих відповідними органами державної податкової служби, Пенсійного фонду України та фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування;

- довідки банку, в якому відкрито рахунки позичальника, про відсутність (наявність) прострочених боргових зобов’язань за кредитами;

- довідки про те, що позичальник не визнаний у встановленому порядку банкрутом та стосовно нього не розпочато ліквідаційну процедуру.

Новоутворені юридичні особи або ті, що провадять діяльність менше календарного року, подають договір поруки, укладений з особою, яка відповідає вимогам щодо аналізу платоспроможності позичальника.

3.Відповідна комісія за наявності позитивного висновку Фонду щодо платоспроможності позичальника розглядає техніко-економічні обґрунтування (розрахунки) проектів та проводить відбір проектів, для реалізації яких Фондом можуть бути надані пільгові кредити.

Основними критеріями відбору проектів є:

- наявність у проекті заходів, спрямованих на зменшення обсягу споживання ресурсів;

- кількість осіб, що проживають у житлових будинках, у яких заплановано реалізувати проект;

- реалізація проекту у кількох житлових будинках, об’єднаних єдиною технологічною системою;

- строк окупності проекту.

Мінрегіон затверджує на підставі рішень Комісії перелік проектів для надання кредитів, визначає позичальників та інформує про це Фонд.

Тернопільське регіональне управління Фонду (директор - Козак Андрій Романович, заступник - Малимін Ігор Ярославович 46002 м. Тернопіль, проспект. Степана Бандери, буд.34 (0352) 43-09-78)

Проект кредитного договору додається

Постанова КМУ від 31 травня 2012 р. № 599

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Рівненщині жінок із ...

КОМЕНТАРІ