На Тернопільщині у 2012 було введено в експлуатацію 408 тис. кв.м. житла

На Тернопільщині у 2012 було введено в експлуатацію 408 тис. кв.м. житла

07.03.13 12:18 0 912
Про роботу будівельного комплексу області у 2012 році та завдання галузі на 2013 рік йшлося на нараді, яку провів перший заступник голови обласної державної адміністрації Микола Головач.

Участь у її роботі взяли керівники профільних управлінь облдержадміністрації, ведучих будівельних організацій області та банківських установ.

Як було повідомлено під час наради, за темпами виконання будівельно-монтажних робіт у 2012 році область посіла у державі 10 рейтингове місце.

Введено в експлуатацію 408 тис.кв.м. житла, що складає 142 % до рівня 2011 року. За цим показником область займає 7 місце в державі.

Спільними зусиллями влади, будівельників та банків запрацювала програма здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують покращення житлових умов, за якою було оформлено 26 договорів часткової компенсації процентів. Робота з реалізації програми у поточному році триває. На ці потреби у держбюджеті передбачені для області кошти у сумі 4 740 тис.грн., з яких вже на рахунок розпорядника коштів – управління капітального будівництва облдержадміністрації поступило 790 тис.грн.

Забезпечено роботу з ведення Єдиного державного реєстру громадян, які потребують покращення житлових умов.

У 2013 році особливу увагу необхідно буде зосередити на активізації інших напрямків житлового будівництва за державної підтримки, зокрема за програмою доступного житла, якою передбачено, що держава на безповоротній основі компенсує громадянину 30% вартості будівництва квартири.

Для створення належних умов реалізації названої програми будівельним організаціям області запропоновано подати на розгляд Мінрегіону України додаткові об’єкти житлового будівництва та акредитувати їх в Кредитному комітеті Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівнимцтву, що забезпечить громадянам можливість вибору при купівлі квартир на пільгових умовах.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Борис Клімчук: Хочу, щоб ...
Наступна новина: А. Садовий про ЛАЗ: «Для ...

КОМЕНТАРІ