Уряд схвалив законопроект про кібернетичну безпеку України

Уряд схвалив законопроект про кібернетичну безпеку України

08.03.13 18:09 0 970
На засіданні, що відбулося 6 березня, Кабінет Міністрів України схвалив законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про основи національної безпеки України» щодо кібернетичної безпеки України».

Цей проект Закону був розроблений Міністерством внутрішніх справ на виконання доручень Кабінету Міністрів, даних до рішення Ради національної безпеки і оборони України від 25 травня 2012 року «Про заходи щодо посилення боротьби з тероризмом в Україні».

Указаний законопроект спрямований на формування засад державної політики у сфері забезпечення кібернетичної безпеки України шляхом визначення основних реальних і потенційних загроз національній безпеці кібернетичного характеру, основних напрямів державної політики та основних функцій суб’єктів забезпечення національної безпеки в цій сфері.

У законопроекті, зокрема, обумовлюється введення таких основоположних понять, як «кібернетична безпека (кібербезпека)» та «кібернетичний простір (кіберпростір)».

Фахівці вважають, що прийняття законопроекту закладе правову основу для подальшої нормотворчої діяльності на законодавчому та підзаконному рівні, спрямованої на створення та вдосконалення національної системи кібернетичної безпеки, протидії кібернетичній злочинності тощо.

УЗГ МВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінниччині затримали ...
Наступна новина: На Закарпатті штормове ...

КОМЕНТАРІ