Чернівці: У конкурсі на кращий проект благоустрою території скверу біля університету переміг проект львівських архітекторів

Чернівці: У конкурсі на кращий проект благоустрою території скверу біля університету переміг проект львівських архітекторів

09.03.13 08:05 0 1133
Учора, 5 березня, в Чернівцях проводився відкритий архітектурний конкурс на кращий проект благоустрою території скверу – пам’ятки природи місцевого значення на розі вулиць Університетської та М.Коцюбинського. Учасниками конкурсу, організованого Чернівецькою міською радою, стали окремі фахівці, авторські колективи дипломованих професійних архітекторів, студенти архітектурних і художніх навчальних закладів, що мають відповідну кваліфікацію, з Києва, Львова, Чернівців та інших міст України. Усього був представлений 31 проект.

Протягом дня надані проекти були розглянуті за наступними критеріями: впорядкування транспортного і пішохідного рухів на прилеглій до об’єкта ЮНЕСКО території, зупинок на вулицях М. Коцюбинського та Університетській, функціональне зонування скверу з врахуванням території обслуговування пам’ятки архітектури місцевого значення – Попівського дому, збереження та реставрація автентичної огорожі, впорядкування ландшафтних композицій, облаштування пункту туристичної інфраструктури, кафетерію з легких конструкцій та громадської вбиральні.

Голова журі конкурсу доктор архітектури, професор, декан повної освіти Інституту архітектури, завідувач кафедри Дизайну архітектурного середовища, дійсний член Української Академії Архітектури, голова західного центру-філії УАА у Львові Віктор Проскуряков відзначив, що конкурс такого високого рівня в Україні не проводився давно.

Переможців відзначено дипломами Національної спілки архітекторів України в Чернівецькій області. Преміальний фонд конкурсу становив 30000 гривень.

Перша премія (15000 грн.) дісталася авторському колективу зі Львова. Його проект набрав 38 балів. Всього на один бал менше набрав проект київських авторів під головуванням знаного архітектора Олега Слєпцова (10000 грн.) Третю премію –( 5000 грн.) розділили чернівецькі архітектори.

Довідково:

Конкурс організовано у рамках заходів, визначених Проектом «Створення реальних можливостей охорони культурної та природної спадщини міста Чернівців шляхом формування свідомості мешканців та їх залучення до відновлення та облаштування території навколо об’єкта ЮНЕСКО – Резиденції митрополитів Буковини і Далмації».

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Волині з обласного ...

КОМЕНТАРІ