Роман Онуфріїв: «Через Казначейське блокування коштів місто зазнає значних втрат»

Роман Онуфріїв: «Через Казначейське блокування коштів місто зазнає значних втрат»

09.03.13 08:45 0 1154
7 березня 2013 року Івано-Франківська міська рада прийняла звернення, ініційоване головою бюджетної комісії Романом Онуфріївим, щодо дій територіальних органів Державної казначейської служби

У зв’язку із тим, що Управління Державної казначейської служби ще у минулому році розпочала практику безпідставного блокування рахунків міського бюджету, депутати вирішили прийняти звернення на сесії міської ради. Голова бюджетної комісії, Роман Онуфріїв зауважує, що місто зазнає значних збитків через подібні дії Казначейства.

«Виникла парадоксальна ситуація, коли маючи кошти на рахунках, органи місцевого самоврядування не можуть профінансувати видатки на реалізацію власних повноважень. Все це призводить до того, що опиняються під загрозою зриву виконання таких невідкладних робіт як, наприклад, прибирання від снігу та посипання доріг у місті, функціонування комунальних служб тощо. Не кажучи вже про призупинення робіт з ремонту, реконструкції та будівництва об’єктів соціальної інфраструктури та житлового фонду.

Зокрема, у 2012 р. територіальним органом Державної казначейської служби у місті Івано-Франківську платежі за коштами міського бюджету були фактично заблоковані протягом останніх трьох місяців. Не були профінансовані понад 20 млн. грн. видатків на житлово-комунальне господарство, транспорт, утримання бюджетних установ та організацій, комунальні підприємства за внесками в статутні фонди, капітальні ремонти та інші фактично проведені роботи. Як наслідок, у 2013 р. місто ввійшло зі значними боргами та невиконанням програми соціально-економічного розвитку. Такі дії вже завдали значних збитків інфраструктурі міста», - коментує голова постійної депутатської комісії з питань планування фінансів, цін та бюджету Роман Онуфріїв.

Таким чином, депутати звернулися до Президента, Прем’єр міністра, Голови Верховної Ради, Міністра фінансів, Голови Державної казначейської служби України з вимогою припинити процес блокування місцевих фінансів, а також попросили у влади передбачити зміни до Законодавства для надання прав місцевим громадам «здійснювати обслуговування місцевих бюджетів в частині доходів і видатків загального фонду, що не враховуються при визначенні обсягів міжбюджетних трансфертів, а також доходів і видатків спеціального фонду місцевих бюджетів (визначені статтею 69 Бюджетного Кодексу) в установах державних банків, шляхом безкоштовного відкриття рахунків у встановленому законодавством порядку».

Виголошене звернення підтримали усі присутні депутати.

< Попередня Наступна > Відеогалерея Микола Віте...

Про це повідомили у Івано-Франківській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівщина: «Краще ...
Наступна новина: У Львові створено ...

КОМЕНТАРІ