У Львові  журналісти провели «тест на людяність» серед водіїв

У Львові журналісти провели «тест на людяність» серед водіїв

09.03.13 19:13 0 1330
Працівники Державтоінспекції разом із журналістами провели спільний рейд: перевірили, чи пропускатимуть водії карету «швидкої», що поспішає на допомогу. Цей своєрідний «тест на людяність» склали далеко не всі львівські автомобілісти.

Можливо, через власну неуважність, а то й байдужість, водії не завжди сумлінно виконують вимогу про надання переваги у русі автомобілям із ввімкненим синім проблисковим маячком або спеціальним звуковим сигналом. Через таких порушників кареті «швидкої» чи рятувальникам, що мчать на виклик, надзвичайно важко вчасно потрапити до місця призначення. Хоча, нерідко, від оперативності цих служб залежить людське життя.

Ігор Слюсарчик працює водієм реанімобіля вже три роки. Як правило, виїжджає на термінові виклики до тих, кого медики буквально «витягують з того світу». Та, чи встигнуть вони на порятунок, - питання риторичне і часто вимірюється секундами. Адже найменша затримка на шляху до хворого може стати фатальною.

«Водії, як правило, розуміють це і намагаються пропускати, відносяться із повагою. Звичайно, трапляються й такі, що не реагують на сигнал», - розповідає водій реанімобіля.

Одного із таких порушників запитуємо, чому не надав перевагу у русі автомобілю швидкої медичної допомоги. Чоловік виправдовується: мовляв, вже встиг пропустити декілька карет «швидкої», а цю - просто не помітив. «Наступного разу буду уважнішим!», - обіцяє порушник.

Правоохоронці нагадують: у випадку наближення транспортного засобу із ввімкненим синім проблисковим маячком або спеціальним звуковим сигналом, водії повинні пропустити його і забезпечити безперешкодний проїзд.

За порушення цього правила передбачено адміністративну відповідальність – штраф від 510 до 680 гривень або ж громадські роботи на строк від тридцяти до сорока годин.

Прес-служба управління ДАІ у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 2)
Наступна новина: На тепломережах КЕВ м. ...

КОМЕНТАРІ