Львівщина: «Будемо домагатись якнайшвидшого вивільнення приміщень від приватних орендарів та створювати додаткові групи у вже існуючих приміщеннях»

Львівщина: «Будемо домагатись якнайшвидшого вивільнення приміщень від приватних орендарів та створювати додаткові групи у вже існуючих приміщеннях»

09.03.13 13:59 0 1155
Міський голова Львова Андрій Садовий виступив з відеозверненням, в якому роз’яснив свою позицію щодо кількох актуальних питань. Зокрема, Андрій Садовий розповів про вирішення у Львові питання з дошкільною освітою та відкриттям додаткових груп у садочках, про ініціативу Львова щодо збільшення щомісячних доплат до пенсій ветеранам УПА до 1 тис грн. Також мер запросив усіх долучитись до святкування у Львові Дня гімну, що відбудеться в неділю о 14.00 год на площі Ринок.

— Я хочу детальніше зупинитись на темі садочків. Багато львівських молодих сімей зіткнулись з цією проблемою. У нас бракує місць в дитсадках. Не буду зупинятись на причинах і нагадувати, як років 15 тому нерозумним рішенням влади багато садків опинились у приватних руках. Що ми робимо зараз? Місто на  не може інвестувати значні кошти в будівництво великої кількості нових садочків. — Тому на даному етапі наша стратегія інша – в кожному випадку домагатись якнайшвидшого вивільнення приміщень від приватних орендарів та створювати додаткові групи у вже існуючих приміщеннях там, де це можливо. З цього року відновив свою роботу садочок на Чукаріна, який був закритий з 1996 року. Там зараз працюють 4 групи для 90 дітей, на осінь там з’являться місця ще для 80 дітей. Цього року відкриваємо першу чергу садочку на Зубрівській, де в перспективі буде 250 місць. Закінчуємо роботи в садочку на Рильського. Там також плануємо 250 нових місць. — Так, крок за кроком, будемо відвойовувати кімната за кімнатою наші приміщення і створювати там нові групи. Це не просто, адже часто нам чинять перешкоди. Скажімо, на Дністерській, де оренда закінчувалась цього року. Орендар через суд продовжив собі термін до 2022 року. Не буду коментувати це дивне рішення суду, скажу лише, що й тут ми не здамось та відвоюємо і це приміщення. — Андрій Садовий, міський голова Львова

Про це повідомили у Львівській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Тернопільські школярі ...

КОМЕНТАРІ