Львівщина: публічні бібліотеки області продовжать співпрацю з програмою «Бібліоміст»

Львівщина: публічні бібліотеки області продовжать співпрацю з програмою «Бібліоміст»

09.03.13 10:07 0 918
Нещодавно у смт. Славське завершилась III Всеукраїнська конференція «Сучасна бібліотечно-інформаційна безперервна освіта: нові вимоги», на якій було обговорено подальшу спільну співпрацю обласних публічних бібліотек з програмою «Бібліоміст».

У конференції взяли участь понад 70 бібліотекарів – тренерів і координаторів регіональних тренінгових центрів, що завдяки програмі «Бібліоміст» діють у кожній обласній універсальній бібліотеці України. Результатом їх активної роботи стало створення навчальних відеофільмів, які допоможуть бібліотекарям навчити своїх користувачів основам комп’ютерної грамотності, продемонструють можливості комп’ютеризованої бібліотеки, ознайомлять із сучасними бібліотечними сервісами.

Як повідомили у департаменті з питань культури, охорони культурної спадщини, культурних цінностей Львівської облдержадміністрації, завдяки програмі «Бібліоміст» 10 централізованих бібліотечних систем Львівщини (39 бібліотек) вже отримали комплекти комп’ютерного обладнання та програмного забезпечення. У 2013 році ще 12 бібліотек області у рамках програми отримають 45 комп’ютерів, периферійне і мережеве обладнання, а також 12 наборів принтерів й сканерів.

Довідка: 

«Бібліоміст» – це партнерська робота Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX), Агентства США (USAID) і Міністерства культури України, на підтримку якої Фундація Білла та Мелінди Гейтс надала грант на суму 25 млн. доларів США. Метою програми є  обладнання комп’ютерами з Інтернетом мережі публічних бібліотек та впровадження різноманітних навчальних і грантових програм.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ