Твори Іоана Георга Пінзеля тимчасово будуть розміщені у Львівській національній галереї мистецтв

Твори Іоана Георга Пінзеля тимчасово будуть розміщені у Львівській національній галереї мистецтв

09.03.13 08:02 0 898
Твори Іоана Георга Пінзеля 10 березня ц.р. після експонування у Луврі повернуться до Львова, де будуть розміщені у приміщення головного корпусу Львівської національної галереї мистецтв (вул. Стефаника, 3, ІІ пов.), де для цього підготовлено експозиційну площу та створено належні умови для їх збереження та експонування, – інформує департамент з питань культури, охорони культурної спадщини та культурних цінностей Львівської ОДА.

Приміщення Музею барокової скульптури Іоана Георга Пінзеля (костел Кларисок) є пам’яткою архітектури XVII століття (охор. № 350) та знаходиться за адресою: м. Львів, вул.Личаківська, 2.

На даному об’єкті загострилися питання аварійного стану дахів, фасадів, розписів, частини склепінь і стін.

На створено робочу групу з фахівців архітекторів, реставраторів, художників та музейних працівників, якою напрацьовано Програму проведення протиаварійних, науково-дослідних, проектних та виробничих робіт реставрації та адаптації.

На кінцевому етапі знаходиться розробка проектно-кошторисної документації, яка визначить остаточні потреби у коштах для проведення ремонтно-реставраційних і відновлювальних робіт на об’єкті.

У 2013 році у першу чергу планується виконання ремонтно-реставраційних конструкцій даху та фасаду.

Питанню збереження пам’яток національного значення приділяється значна увага з боку органів виконавчої влади області шляхом використання не лише бюджетних коштів, а й залучення інвестицій та грантових проектів.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: Дорогі жінки!
Наступна новина: Чернівці: У конкурсі на ...

КОМЕНТАРІ