Житомирщина займає лідерські позиції у державі за відновленням закладів дошкільної освіти

Житомирщина займає лідерські позиції у державі за відновленням закладів дошкільної освіти

09.03.13 09:34 0 860
В області активно підтримали ініціативу Президента України, Уряду щодо відновлення, відкриття, повернення з оренди колишніх приміщень дитячих садків і за цими показниками на державному рівні область серед лідерів по відновленню роботи дошкільних закладів. У 2012 році відзначено продовження стрімкого розвитку мережі дошкільних навчальних закладів різних типів.

Завдяки скоординованим діям місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування впродовж 2012 року для забезпечення права дітей на здобуття дошкільної освіти в області відновлено роботу 54 дошкільних навчальних закладів. Відкриття цих закладів дало змогу додатково охопити дошкільною освітою близько 3 тис. сільських дітей.

За результатами 2012 року область розділила 1 місце з іншими областями по охопленню дітей 5-річного віку і посіла 5 місце по охопленню дітей віком від 3 до 6 років різними формами дошкільної освіти.

Протягом останніх трьох років в області відновлено роботу 150 дошкільних навчальних закладів, показник охоплення дітей різними формами дошкільної освіти зріс на 8,5%, за 2012 рік на - 1,8%.

В області проживає 70,3 тисячі дітей віком від 1 до 6 років, 50,8 тисяч з них охоплені дошкільною освітою. Це на 1,2 тис. більше ніж у попередньому році. На Житомирщині функціонує 688 дошкільних навчальних закладів, з яких 498 у сільській місцевості.

Різними формами дошкільної освіти в області охоплено 97,9% від загальної кількості дошкільнят віком від 3 до 6 років (у сільській місцевості 95,3%) та 100% дітей 5-річного віку. У дошкільних навчальних закладах освіту здобувають 88,6% дітей віком від 3 до 6 років. У всіх закладах дошкільної освіти відповідно до потреби батьків забезпечено гнучкий режим роботи.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Волині михайло ...
Наступна новина: Чернівці: Ліричний ...

КОМЕНТАРІ