Керівники правоохоронних органів Рівненщини обговорили стан протидії злочинності та корупції

Керівники правоохоронних органів Рівненщини обговорили стан протидії злочинності та корупції

09.03.13 17:15 0 1196
7 березня, під головуванням прокурора Рівненщини Василя Присяжнюка відбулася координаційна нарада керівників правоохоронних органів області. На порядку денному — обговорення стану запобігання і протидії злочинності та корупції, у тому числі її організованим формам, розкриття злочинів, додержання конституційних прав громадян при провадженні оперативно-розшукової діяльності та досудового розслідування.

В роботі наради взяли участь голова облдержадміністрації Василь Берташ, виконувач обов'язків голови обласної ради Михайло Кривко, прокурор Західного регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері Павло Богуцький, керівники правоохоронних органів, начальники структурних підрозділів обласного апарату прокуратури, міськрайпрокурори та начальники міськрайвідділів міліції.

На нараді відзначено, що завдяки практичній реалізації узгоджених в умовах впровадження Кримінального процесуального законодавства заходів вдалося забезпечити стабілізацію криміногенної ситуації в області, досягнути певних результатів у боротьбі з корупційними проявами.

Зокрема, з початку 2013 року правоохоронними органами Рівненщини зареєстровано 14 кримінальних проваджень з ознаками корупції, виявлено 18 адміністративних корупційних правопорушень. До суду скеровано 2 кримінальні провадження стосовно 8 осіб про злочини, які вчинені у складі організованих злочинних груп.

Попри це, учасниками наради було зауважено про необхідність активізації боротьби із злочинами економічної спрямованості, насамперед у паливно-енергетичному комплексі, зовнішньоекономічній діяльності, бюджетній сфері. Ще й досі у регіоні залишаються поширеними факти незаконного видобування бурштину та нещадних порубок лісу.

Вимога, з якою на нараді звернувся прокурор Рівненщини Василь Присяжнюк до працівників правоохоронних відомств, — активізувати роботу спрямовану на підвищення гарантій захищеності конституційних прав і свобод громадян; забезпечити швидке, повне та неупереджене розслідування злочинів проти життя людини. При цьому акцентовано увагу на необхідності використання усіх передбачених новим Кримінальним процесуальним законодавством засобів.

За наслідками роботи координаційної наради підготовлено постанову, в якій розроблено низку заходів для покращення та активізації діяльності правоохоронців щодо протидії злочинності в сучасних умовах.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
2 (голосів: 3)
Попередня новина: Львівщина: «Краще ...
Наступна новина: Тернопільська область: ...

КОМЕНТАРІ