Питання забезпечення діалізом пацієнтів медзакладів Тернопільщини перебуває на контролі обласної влади

Питання забезпечення діалізом пацієнтів медзакладів Тернопільщини перебуває на контролі обласної влади

09.03.13 09:03 0 905
Питання забезпечення діалізним лікуванням пацієнтів медичних закладів Тернопільщини перебуває на постійному контролі обласної влади. На цьому наголосив заступник голови облдержадміністрації Петро Гоч, коментуючи низку інформаційних повідомлень, присвячених цій темі.

Він повідомив, що усі хворі, які потребують гемодіалізу, забезпечені цим методом позаниркового очищення крові, а також – витратними та супровідними матеріалами.

Водночас Петро Гоч зазначив, що діалізне лікування вважається ефективним у випадку проживання пацієнта на відстані до 60 км від гемодіалізного центру.

На даний час 25 хворих Північного регіону області живуть на значно більшій відстані від Тернополя та Копичинець, де діють центри діалізу, тому є потреба організувати сателітне гемодіалізне відділення на базі Кременецької центральної районної лікарні.

Планується, що його потужність становитиме 6 діалізних місць, і працюватиме воно у двохзмінному режимі роботи.

Заступник голови обласної державної адміністрації зазначає, що це питання буде вирішено впродовж 2013 року. Є домовленості щодо забезпечення мед закладу відповідною апаратурою. Для проведення ремонтних робіт в приміщенні відділення необхідно використати близько 700 тис. гривень.

«Ми неодноразово зверталися до сесії Тернопільської обласної ради з пропозицією щодо виділення цих коштів. Думаю, що при коригуванні проекту обласного бюджету на 2013 рік це питання буде вирішене», - каже Петро Гоч.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Учасники ...
Наступна новина: В кінці березня у Львові ...

КОМЕНТАРІ