На Волині з обласного бюджету на продовження будівництва перинатального центру буде виділено 5 млн грн

На Волині з обласного бюджету на продовження будівництва перинатального центру буде виділено 5 млн грн

09.03.13 08:07 0 1262
Голова облдержадміністрації Борис Клімчук провів технологічні наради з керівниками профільних департаментів та управлінь ОДА, будівельниками та проектантами, що працюють на забезпечення якісних ремонтних та будівельних робіт на об’єктах охорони здоров’я.

Борис Клімчук поставив їм чергові завдання. Об’єкти, що будуються та модернізуються, - спільного фінансування. Там дотичні кошти обласного та державного бюджетів. «Тут необхідний маневр грішми, тому що кошти з державного бюджету, як регулярне системне фінансування, можуть надійти в область не раніше червня. Я дав доручення включити можливості обласного бюджету та проплатити будівельникам авансові кошти, - сказав голова облдержадміністрації. – Розгорнуті ремонтні роботи в обласному онкологічному диспансері на загальну суму близько 5 млн грн. В цій медичній установі готуються приміщення під комп’ютерний томограф та лінійний прискорювач, обладнання для яких буде постачатись Благодійним Фондом Рината Ахметова «Розвиток України». Це найновіші технології, що слугуватимуть волинянам у лікуванні».

У протитуберкульозному диспансері прийнято рішення капітально відремонтувати єдине в області дитяче відділення. Там затрати на ремонт складуть близько 1 млн грн.

Зона особливої уваги – перинатальний центр. В цьому році, за словами Бориса Клімчука, у його будівництво буде виділено 5 млн грн з обласного бюджету: «На перинатальному будівництво триває. Ввести його в експлуатацію ми плануємо у 2014 році. Його здача могла б відбутись раніше, але там в одному корпусі з перинатальним та неонатальним відділеннями буде також родильний будинок на 67 ліжок. Тому це і дорожче, і довше. Зате буде хороший ефект. Цим об’єктом будуть задоволені усі. Він дуже потрібний області».

«Хто втрачає темп, той втрачає гроші та можливості. Ми не маємо права так поступати. Нам треба працювати чітко та організовано. Адже на вирішенні цих питань задіяно дуже багато людей не тільки в області, але й в Києві. І все це треба звести до одного знаменника», - підкреслив Борис Клімчук.

 

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ