На Львівщині тарас Шевченко –  визначальна постать не лише України, а й усього світу, – Віктор Шемчук

На Львівщині тарас Шевченко – визначальна постать не лише України, а й усього світу, – Віктор Шемчук

10.03.13 16:05 0 1221
9 березня голова Львівської обласної державної адміністрації  Віктор Шемчук  у Львові  вшанував пам’ять Тараса Шевченка з нагоди 199-ї річниці від дня його народження.

Керівник області  спільно із головою Львівської обласної ради Петром Колодієм,  міським головою Львова Андрієм Садовим, а також  лауреатами державної премії імені Тараса Шевченка та громадськістю  Львова поклали  квіти до пам’ятника Великому Кобзареві.

«Тарас Шевченко – це визначальна постать для громадян не лише України, а й  усього світу. Це людина, яка омріювала Українську державу, тому переоцінити його постать, те, що ним зроблено,  дуже складно. Наступного року ми велично святкуватимемо 200-річчя дня народження Великого Кобзаря, тому  вже готуємося до цих  заходів. Адже саме на Львівщині  знаходиться найстаріший пам’ятник Шевченкові на Західній Україні, а також велика  кількість мистецьких  творів, скульптур та пам’ятників представлені саме тут», – сказав  голова Львівської ОДА.

Зазначимо,  в межах святкувань    у фойє Львівського національного академічного театру опери та балету ім. С. Крушельницької  буде представлено виставку митців Львівщини, присвячену  життю та творчості Т.Г.Шевченка (поч. о 16:00 годині).

А в  17:00 годині у Львівській опері відбудеться Урочиста  Академія з нагоди 199-річниці від дня народження великого Кобзаря.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігівщина: З нагоди ...
Наступна новина: Чернівці: На Центральній ...

КОМЕНТАРІ