Лучан згуртували невмирущі твори Кобзаря

Лучан згуртували невмирущі твори Кобзаря

10.03.13 17:56 0 1659
Виповнюється 199-та річниця від дня народження Тараса Григоровича Шевченка. З цієї нагоди біля пам’ятника Тарасу Шевченку, що на проспекті Волі у Луцьку, відбулося мистецьке свято «Нас гуртують думи Кобзаря».

Неподалік пам’ятника розмістилася виставка світлин фотомайстрів Волині «Поглянь, Тарасе, на Вкраїну».

Цього року вперше організатори попросили лучан прибути на святкове дійство зі своїми «Кобзарями». Власників книг реєстрували і вручали їм спеціальні посвідчення.

Вклонитися великому пророку, талановитому поетові прийшли народний депутат України Анатолій Вітів, заступник голови облдержадміністрації Олександр Курилюк, перший заступник голови обласної ради Юрій Лобач, міський голова Микола Романюк та його перший заступник Святослав Кравчук, депутати обласної та Луцької міської ради, письменники, митці, громадськості, трудових та учнівських колективів. Під величне звучання пісні «Думи мої» учасники зібрання поклали квіти до підніжжя пам’ятника Великому Кобзареві.

Пізніше студенти Волинського державного училища культури і мистецтв імені Ігоря Стравінського, аматори сцени та молодіжні колективи виконали музичні твори на вірші Шевченка.

Про правдиве слово, яке об’єднує свідомих українців усього світу, говорили голова Волинської обласної організації національної спілки письменників України Олег Потурай та письменник Андрій Бондарчук.

Найціннішим дарунком Тараса Шевченка українцям є «Кобзар», його в українській оселі ставили поруч з Біблією. власникам найунікальніших раритетних видань, які були на святі, заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Курилюк вручив нові «Кобзарі».

Потім тих, що прийшли на мистецьке дійство з «Кобзарями», запросили до спільної пам’ятної світлини. А продовжилися урочистості святковим концертом в академічному обласному музично-драматичному театрі імені Т. Г. Шевченка.

У Будинку культури мікрорайону Вересневе відбудеться літературно-мистецька година «Кобзар живе поміж нас».

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ