На Івано-Франківщині не зрадила міліцейському мундиру

На Івано-Франківщині не зрадила міліцейському мундиру

10.03.13 14:20 0 2025
Пригадується, коли молода працівниця, на той час Коломийського відділення Державтоінспекції, закінчивши курси першопочаткової підготовки, Неоніла Табулінська несміливо переступила поріг робочого кабінету. Уже не на словах дівчина дізналася про міліцейський вишкіл і впевнилася, що зробила правильний вибір.

Хоча не обійшлося і без скептичних зауважень, мовляв, не по силі така робота тендітній дівчині. Але виявилося навпаки. вона уже досвідчений працівник Державтоінспекції, майже з десятирічним досвідом роботи і добре знає всі напрямки діяльності служби, адже від вільнонайманої посади охоронця арешмайданчика та уже атестованої посади інспектора зв’язків з громадськістю працювала на різних посадах, на перший погляд виключно чоловічих. До того ж ні колеги, ні Неля, як називають її на роботі, не відчувала себе слабшою, працюючи на посаді державтоінспектора автотехнічної інспекції Коломийського відділення ДАІ, оскільки знання техніки – це її фах, бо закінчила Львівський національний університет «Львівська політехніка» за спеціальністю «Транспортні перевезення».

Працювала також і в підрозділі реєстраційно-екзаменаційної роботи, де довелося вивчати різні тонкощі про правила реєстрації, перереєстрації, переобладнання транспортних засобів. Коли постало питання про розатестацію цього підрозділу – сумнівів у Неоніли не було: вона не зрадила міліцейському мундиру і прийняла рішення працювати на посаді інспектора з організації дорожнього руху управління Державтоінспекції в області.

Набувши практичного досвіду, Неоніла Михайлівна згодом вступила до Чернівецького університету та закінчила його за спеціальністю правознавство. в її планах – здобуття кваліфікаційного рівня магістр, а надалі, можливо, і кандидатська дисертація.

Коли її запитують, що привело до такого вибору професії, Неля говорить, що все вирішилось якось само собою. Мама, Ірина Євгенівна, пригадує, дещо кумедну історію дитинства її дочки, коли та бавилася «кришками» від каструль і все батькові казала, що це в неї кермо, а він щоб обов’язково купив їй автомобіль. Ніхто не вчив, але маленька Неля уже тоді імпровізувала виск гальм сирени, не знаючи, що це її майбутнє, пов’язане з автомобілями. Нині вона вправний водій, досвідчений капітан міліції, яка в складі слідчо-оперативної групи УДАІ УМВС готова виїхати на дорожньо-транспортну пригоду чи іншу подію, яка стається на час її чергування.

Звичайно, пригадує Неля Табулінська, не обходилося без неприємностей, коли доводилося розшукувати викрадений автотранспорт чи водія, який після дорожньої пригоди втік з місця події. Не бракувало в її буднях і грубощів, і нецензурної лексики, а іноді й п’яниць, які чинили супротив. Але жінці вистачало фізичних сил і навичок, щоб поставити порушника на місце. Та, попри все, Неля ні разу не пожаліла, що пішла працювати в міліцію.

Нині вона проживає в Івано-Франківську і не так часто, як хотілося б, може відвідати батьків, допомогти їм по господарству. Шкода, що обмаль часу для влаштування дозвілля та особистих справ молодої дівчини, але таку життєрадісну, енергійну, чарівну, яка має безліч захоплень і пристрасть до подорожей – все ж знайде її доля.

Про це повідомили у СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: А.Садовий про садочки: «Є ...
Наступна новина: У Тернополі вшанували ...

КОМЕНТАРІ