На Волині держава впроваджує новий підхід до надання адмінпослуг

На Волині держава впроваджує новий підхід до надання адмінпослуг

12.03.13 15:16 0 1178
В облдержадміністрації відбувся тематичний короткостроковий семінар для голів райдержадміністрацій, міських (міст обласного значення) голів, керівників окремих структурних підрозділів ОДА та територіальних органів міністерств на тему: «Розвиток системи надання адміністративних послуг органами виконавчої влади».

Участь у його роботі взяли заступник голови - керівник апарату облдержадміністрації Станіслав Ющик, голова правління Центру політико-правових реформ Ігор Коліушко та експерт Центру досліджень місцевого самоврядування Ігор Бригілевич.

Столичні фахівці ознайомили присутніх з теорією та правовим регулюванням адміністративних послуг. Вони наголошували, що в Україні з 1998 року задекларовано новий підхід держави до надання послуг громадянам. І тільки у 2010-му принцип «держава дбає про громадян, а не керує ними» почав реалізовуватися. Основні засади надання адмінспослуг були викладені у державній програмі «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава» на 2010-2014 роки.

Нагадаємо, що у липні 2011 року на Волині запрацював інформаційно-довідковий веб-сайт «Адміністративні послуги Волинської області». Перший в Україні портал такого типу створено з метою упорядкування та поліпшення надання адміністративних послуг населенню органами виконавчої влади та місцевого самоврядування області. Його створення виправдало себе, про що свідчить зростаючий інтерес громадян до інформаційного ресурсу. Середньостатистична кількість відвідувань за минулий рік майже потроїлася - з 360 до 900 за добу.

«В області ведеться активна робота зі створення Центрів надання адміністративних послуг. Для цього маємо хорошу нормативно-правову базу. Зокрема, у Луцьку такий Центр відкриють до 31 травня, а в містах обласного підпорядкування та райцентрах - до 1 січня 2014 року», - наголосив заступник голови – керівник апарату ОДА Станіслав Ющик.

 

 

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації

 

 
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ