Депутати міської ради ознайомилися з роботою лікувальних установ Луцька

Депутати міської ради ознайомилися з роботою лікувальних установ Луцька

12.03.13 16:58 0 1057
Для обранців міської громади було організовано День депутата на тему: «Робота медичних закладів міста Луцька». Разом із першим заступником міського голови Святославом Кравчуком, начальником управління охорони здоров’я міської ради Федором Кошелем, представниками засобів масової інформації депутати мали можливість ознайомитися з роботою амбулаторій загальної практики сімейної медицини, які розміщені на вул.Корольова, Стрілецькій та Бенделіані, сімейного відділення Луцької міської дитячої поліклініки (вул. Львівська), міських поліклінік №№ 1 та 3.

Депутати міської ради мали змогу поспілкуватися з працівниками медичних закладів та пацієнтами.

Федір Кошель повідомив, що свого часу ці амбулаторії створювалися, аби наблизити надання первинної медичної допомоги до людей. У цих амбулаторіях нині приймають сімейні лікарі, вузькі спеціалісти тощо. В окремих амбулаторіях є й денні стаціонари та функціонують лабораторії. Крім того, тут можна отримати й лист непрацездатності, а не їхати у поліклініку. При необхідності, сімейний лікар направляє на консультації до вузького спеціаліста.

Зокрема, амбулаторія загальної практики сімейної медицини, яка розміщена на вулиці Корольова, обслуговує близько 4,5 тис. громадян. Близько тисячі з них - діти. У цій амбулаторії є денний стаціонар на 6 ліжок, здійснює прийом стоматолог, гінеколог та інші.

Пізніше депутати відвідали сімейне відділення Луцької міської дитячої поліклініки, що на вул. Львівській. Не зважаючи на те, що відділення підпорядковане міській дитячій поліклініці, приймають тут і доросле населення. Тут функціонує маніпуляційний та фізіотерапевтичний кабінети, лабораторія тощо. В амбулаторії приймають сімейні лікарі, також здійснюється обслуговування викликів хворих за місцем проживання. Один лікар приймає близько 50 людей за зміну.

Амбулаторія загальної практики сімейної медицини, яка розміщена на вулиці Бенделіані, обслуговує близько 19 тисяч населення, з них - 4300 діти. Тут є можливість розширення приміщення. На ремонт будівлі необхідно близько 300 тисяч гривень.

Крім того, поряд з амбулаторією знаходиться і пункт станції швидкої допомоги.

Також депутати побували і в амбулаторії загальної практики сімейної медицини, яка розміщена на вулиці Стрілецькій, яку відкрили в минулому році напередодні Дня Незалежності. Тут є можливість розширення приміщення амбулаторії за рахунок сусідньої занедбаної будівлі. Нині ведуться перемовини з балансоутримувачем цього приміщення про його передачу у міську комунальну власність.

Відвідали обранці громади й міські поліклініки № 1 та №3, на базі яких буде створюватися Центр первинної медико-санітарної допомоги. Депутати оглянули приміщення поліклінік та робочі кабінети лікарів. Головний лікар поліклініки №1 Ігор Гнетньов поінформував, що на разі в поліклініці впроваджуються енергозберігаючі заходи. Крім того, тут ведеться попередній запис пацієнтів.

Депутатів міської ради цікавило питання чи не відбудеться скорочення працівників поліклініки № 3 під час такої реорганізації. Керівник цього закладу Віктор Максимюк однозначно наголосив, що ні. За його словами, «лікарі, які зараз працюють у поліклініці, після створення Центру первинної медико-санітарної допомоги здійснюватимуть прийом тут і надалі. Кардинальних змін не буде. І мешканцям районів Ковельської, Володимирської та інших вулиць, які обслуговуються у цій поліклініці, не потрібно їхати у поліклініку № 1. Вони зможуть отримати необхідну допомогу та консультацію за місцем проживання».

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщині потрійне ...
Наступна новина: «Ми подаємо позов до суду, ...

КОМЕНТАРІ