Луцьк: «З Кобзарем у серці»

Луцьк: «З Кобзарем у серці»

12.03.13 14:34 0 1166
В арт-галереї «Луцьк» відбулося відкриття виставки творчих робіт студентів Волинського державного училища культури і мистецтв імені І.Стравінського під назвою «З Кобзарем у серці». Виставка відбувається у рамках відзначення Шевченківських днів.

На виставці представлені більше тридцяти робіт зроблених у різних техніках – графіка, витинанка, живопис тощо.

Участь у відкритті виставки взяв перший заступник міського голови Святослав Кравчук, який зауважив, що роботи, представлені в експозиції, йому дуже сподобалися. «Я радий, що такі прекрасні твори розміщенні на стінах галереї. Впевнений, що кожен твір, представлений тут, пройшов крізь душу людини, яка його писала», – додав він.

Святослав Євгенович розповів, що нещодавно в ефірі телеканалу «Нова Волинь» дивився молодіжну програму і був здивований тим, що багато студентів Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки знає про Шевченка, як про постать, однак, мало хто знає про те, коли він народився чи помер, хто були його батьки. На його переконання, кожна молода людина повинна знати про такі речі, адже творчість Кобзаря вивчають у школах.

« молодь повинна гордитися, що Україна має таку визначну постать, як Тарас Шевченко», – наголосив перший заступник міського голови.

Святослав Кравчук зауважив, що твори Великого Кобзаря актуальні й нині, незважаючи на те, що написані більше ста років тому.

Викладач Волинського державного училища культури і мистецтв імені І.Стравінського Софія Пасюк повідомила, що студенти працювали над картинами за творами Тараса Шевченка близько шести місяців, а результати представлені на сьогоднішній виставці.

У свою чергу директор Волинського державного училища культури і мистецтв імені І.Стравінського Василь Панасюк зауважив, що задоволений роботою викладачів та студентів свого закладу. Він радий, що вдалося привернути увагу учнів до творчості видатного українця – Тараса Шевченка.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
4 (голосів: 2)
Попередня новина: На Житомирщині ...
Наступна новина: «Підприємство здійснює ...

КОМЕНТАРІ