На Волині реалізується українсько-польський проект «Світ доброго майбутнього»

На Волині реалізується українсько-польський проект «Світ доброго майбутнього»

12.03.13 17:42 0 1312
У Палаці культури міста Луцька відбувся круглий стіл з питань реалізації українсько-польського проекту «Світ доброго майбутнього» щодо популяризації дитячих будинків сімейного типу. У його роботі взяли участь консул Республіки Польща у Луцьку Кшиштоф Савіцкі, голова Правління Фундації Менеджерських Ініціатив, радник міського голови Любліна (Польща) Павел Прокоп, директор дитячого будинку «Сонячний Дім» (Польща) Павел Фрончек, консультант Фундації Менеджерських Ініціатив (Польща) Роберт Гостковскі, Президент Асоціації Регіонального Розвитку, депутат Луцької міської ради Анатолій Пархом’юк, начальник служби у справах дітей обласної державної адміністрації Алла Онищук, начальник служби у справах дітей Луцької міської ради Федір Шульган.

Анатолій Пархом’юк повідомив, що партнерами проекту є Фундація Менеджерських Ініціатив (Республіка Польща), Волинське обласне громадське об'єднання «Асоціація Регіонального Розвитку», Служба у справах дітей Луцької міської ради, дитячий будинок «Сонячний Дім» (Польща) та дитячі будинки сімейного типу Волинської області. Проект дофінансований у рамках Програми Польсько-Американського Фонду Свободи «Зміни в Регіоні» - RITA, реалізованого Фондом «Освіта для Демократії». Ця новаторська програма спрямована на підготовку вихованців дитячих будинків сімейного типу до самостійного життя. Вона буде реалізовуватися до початку червня цього року і передбачає навчальний візит волинян до Любліна. Кшиштоф Савіцкі висловив думку, що така поїздка буде корисною для учасників проекту і закликав їх не зволікати з оформленням документів.

Павел Фрончек детально розповів про діяльність дитячого будинку «Сонячний Дім», який складається з шести окремих сімейок, де проживає 79 дітей. Фінансується він з державного бюджету, але директор намагається залучати і спонсорські кошти. Він детально зупинився на навчанні, вихованні, медичному і психологічному супроводі вихованців дитячого будинку.

У розмові з обміну досвідом взяли участь вихователі будинків сімейного типу Волині. Зокрема, Володимир-Волинського, Ратнівського, Луцького районів та м.Нововолинська. Польська делегація має наміри побувати у дитячих будинках сімейного типу нашої області і познайомитися з їх діяльністю.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)

КОМЕНТАРІ